IT & C

#microsoft #ikea #logitech #belkin #sony #accesorii #notebook #laptop

Cum iti accesorizezi laptopul

Daca ai achizitionat un laptop cu siguranta iti doresti sa il accesorizezi in functie de nevoile tale. De la o carcasa personalizabila, pana la accesorii care iti fac viata mai usoara, poti incerca orice. Secretul este sa stii pentru ce doresti sa iti folosesti laptopul.

Ghidul urmator iti poate fi de ajutor atunci cand nu stii prea multa tehnologie, dar si cand timpul nu iti permite sa analizezi o oferta variata.

 

Masa laptop portabila

Atunci cand lucrezi mult la un laptop, dar nu vrei intotdeauna sa stai la birou, ci confortabil intr-un fotoliu sau chiar in pat, o masa speciala pentru laptop este necesara. Pana acum foloseai o perna sau o carte in ideea crearii unei bariere in calea caldurii emise de laptop, dar aceste solutii sfarsesc prin a mari cantitatea de caldura.

Prin urmare ai la dispozitie solutia oferita de Logitech si anume masa de laptop portabila Comfort Lapdesk. Pentru utilizarea confortabila a laptopului, baza iti permite sa-ti odihnesti picioarele fara a fi nevoie sa impreunezi genunchii pentru a sprijini calculatorul. Modelul are un finisaj mat situat in partea de sus a lapdesk -ului care previne alunecarea calculatorului.

Pozitia in urcare cu un unghi de 12 grade situeaza laptopul la o inaltime ce asigura confortul gatului si a picioarelor atunci cand este folosit intr-o pozitie de sedere. Logitech Comfort Lapdesk pentru laptopuri poate fi achizitionat din magazinele online din Europa si costa 39,99 euro, adica in jur de 150 RON.

Daca nu vrei sa astepti o comanda din strainatate apeleaza la un magazin. IKEA pune la dispozitie doua modele de masa portabila de laptop. Modelul BRADA te ajuta sa lucrezi la laptop chiar din pat. Masuta consta intr-un suport de plastic de 51 cm latime si o husa din bumbac. Ai la dispozitie acest model pe alb si pe negru si te costa 59 RON.

O alta solutie este DAVE, o masa de dimensiuni reduse care poate inlocui cu succes un birou, daca nu ai prea mult spatiu in camera. De asemena, este foarte usor de transportat. Aceasta masa iti permite sa iti alegi unghiul de inclinatie pentru a sta cat mai confortabil, dar si inaltimea dorita. Suprafata de plastic nu permite alunecarea laptopului. Latimea mesei este de 60 cm, iar inaltimea maxima este de 70 cm. Culorile puse la dispozite sunt alb si negru. Pretul acestui model este de 95 RON.

Stick USB

Nu ai un hard disk destul de mare? Nu-i nimic, compenseaza cu ajutorul unui stick de memorie incapator. Stocarea datelor devine o problema tot mai simplu de rezolvat, iar cardurile de memorie si stick-urile USB sunt principalele motive pentru aceasta reusita.

Stick-ul USB Kingston are o capacitate de stocare de 32 GB sau 64 GB. Modelul DT150 (DataTraveler) este unitatea de memorie cu cea mai mare capacitate de stocare din intreaga familie de dispozitive DataTraveler USB. Dispozitivul masoara 78 mm x 22 mm x 12 mm si cantareste numai cateva grame si este construit special pentru a fi deosebit de rezistente la accidente sau a functiona la temperaturi cuprinse intre 0 si 60 de grade Celsius, iar memoria sa nu este afectata in intervalul -20 pana la 85 grade Celsius.

Kingston DataTraveler 150 este compatibil atat cu sistemele de operare Windows Vista, XP si Windows 2000, cat si cu Mac OS X 10.3 sau Linux 2.6. Totodata, DT150 beneficiaza de o garantie de 5 ani. Modelul de 32 GB costa in jur de 300 RON, iar cel de 64 GB aproximativ 500 RON.

Daca variantele de 32 GB sau 64 GB sunt prea mari si nu ai nevoie de atat de mult spatiu, opteaz apentru deja standardele 8 GB si 16 GB. Transcent iti pune la dispozitie stick USB in multe variante de culori. Versiunile de 8 GB costa in jur de 150 RON. Mai poti opta pentru varianta Sony, dar pentru care vei scoate din buzunar in jur de 700 RON pentru 8 GB, dar asta datorita faptului ca modelul Sony Stick memorie USB Micro Vault Midi 8 GB este securizat. Stick-urile USB de 16 GB costa in jur de 200 RON, depinzand de la ce firma sunt, un Lexar fiind mai scumpt decat un Transcent.

Mouse pentru laptop

Mouse-ul este un element important atunci cand ai un laptop. Multi se descurca cu trackpad -ul din dotare, dar daca lucrezi ceva mai complex vei avea nevoie de un mouse. Poti opte pentru un Logitech V550 Nano Cordless Laser Mouse care dispune de sistem unic de andocare, numit Clip-and-Go.

Acest mouse este destinat notebook-urilor, iar sistemul permite lipirea obiectului de laptop, astfel portabilitatea lui creste. Mai mult, modelul V550 Nano dispune de receiver-ul Nano Plug-and-Forget. Receiver-ul Nano se integreaza aproape perfect in laptop (corpul lui depaseste cu doar 8 mm marginea notebook-ului), astfel incat nu va mai trebui scos atunci cand laptop-ul trebuie inchis.

Logitech V550 Nano este disponibil in doua culori, gri cu argintiu si argintiu cu albastru. Odata cu achizitionarea mouse-ului, utilizatorul va primi doua sisteme de andocare Clip-and-Go, unul argintiu si unul negru. Dispozitivul vine si cu un kit inclus face usor procesul de instalare si de inlaturare a sistemului de andocare. Mouse-ul Logitech V550 Nano cordless laser pentru notebook-uri este disponibil la un pret de aproximativ 200 RON.

Cei de la Logitech nu sunt, insa, singurii care fac modele de mouse pentru laptopuri. Variantele de acest gen de periferice sunt nenumarate, iar BenQ este inca un producator de luat in seama. BenQ S500, este un mouse compact care poate servi ca un inlocuitor pentru pad-ul tactil de care beneficiaza laptopurile.

S500 are un design ultra-plat, are marimea unui card de credit (mai putin grosimea) si are articulatie mecanica, adica ai posibilitatea sa il inchizi si sa il deschizi cum vrei tu. Aceasta caracteristica te ajuta atunci cand dispozitivul trebuie luat cu tine. Firul de conectare USB se poate retrage in interior si vine cu un senzor optic de 800 DPI. Mai mult decat atat, mouse-ul poate functiona fara instalarea vreunei aplicatii.

Router wireless


Unul din cele mai bune inventii care iti usureaza accesul la internet este router-ul wireless. Este destul de mic ca sa nu te deranjeze si te scuteste de multe probleme. Se instaleaza simplu si odata pus in functiune nu va trebuie sa scoti cablul de internet din PC-ul propriu, sa-l conectezi la laptop si tot asa. Router-ul iti da posibilitatea sa iti faci propria ta retea wireless securizata pe care o accesezi doar tu sau alte persoane autorizate de tine.

Poti alege model ca Cisco-Linksys BEFSR41. Indeplineste standardele wireless IEEE 802.3 (10BaseT) si IEEE 802.3u (100BaseTX), masoara doar 186 x 154 x 48 mm si cantareste 0,32 kg. Pentru acest router vei scoate din buzunar in jur de 250 RON, dar merita confortul care iti este oferit.

Mai poti opta pentru D-Link Wireless N ADSL2+ Router DSL-2740B care suporta standarde de conectare 802.11n, are patru porturi, firewall propriu incorporat, suport Dynamic DNS si are o garantie de 99 de luni. Pentru modelul D-Link vei plati aproximativ 500 RON.

Belkin ADSL este un modem care are incorporat si router Wireless. Modelul are viteza de receptie de 125 MB Kbps, viteza de trasmisie de 128 Mb, suporta protocoalele Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g si are firewell. Router-ul Belkin costa in jur de 350 RON.

Casti audio

Unul din cele mai importante accesorii pentru laptop sunt castile audio, mai ales daca nu vrei sa ii deranjezi pe cei din jur cand folosesti laptopul intr-un avion sau intr-un autocar. Alege un model care are si microfon incorporat, asa poti sa conversezi prin intermediul mesageriei cu cei dragi.

Castile audio Sennheiser PC146 sunt ideale, destul de compacte, dar totusi redau un sunet bun, au microfon incorporat si sunt recomandate pentru telefonia prin internet sau aplicatii VoIP (Voice over IP). Sunt confortabile, se conecteaza prin USB si costa in jur de 350 RON.

O alta varianta sunt castile Sony MDR-EX33LP si MDR-EX35LP. Principalul avantaj al acestor modele este faptul ca sunt intra-auriculare, adica intra in ureche si ofera sunet foarte bun izoland sunetele din afara. Modelul EX33LP este disponibil in cinci nuante de culoari, iar EX35LP are in colectie trei culori. Toate modelele au bulbi intra-auriculari din silicon hibrid pentru o pozitionare sigura in interiorul urechii si pentru confort.

Daca nu vrei fire, incearca modelele DR-BT160AS, DR-BT160IK, DR-BT14Q, casti stereo wireless cu Bluetooth. Acestea vor putea fi atasate laptopului daca acesta are integrata tehnologia Bleutooth. Modele au microfon incorporat. Castile au suport dual cu fir din elastomer pentru a putea fi purtate la gat si sunt disponibile impreuna cu un dongle Bluetooth pentru iPod. Toate variantele de casti Sony costa aproximativ 100 RON.

O alta varianta ar fi modelul Plantronics Audio 325. Aceste au tip conector standard de 3,5 mm, facilitati de banda de sustinere reglabila si microfon cu atenuarea zgomotului, finisaj conector placat cu aur de 24 k si nu costa mai mult de 100 RON.

Boxe portabile

Sunetul redat de un laptop nu este intotdeauna cel mai bun. Daca vrei sa vizionezi un film ai nevoie de boxe externe. Daca esti in vacanta cu siguranta nu vei putea cara dupa tine setul de difuzoare de acasa. Exista insa o solutie - boxele portabile.

Poti opta pentru Magnat Needle Alu 9000. Este o boxa tip satelit de dimensiuni destul de reduse de 150 x 90 x 120 mm. Are un difuzor cu frecventa crossover de 3700Hz, iar modelul costa in jur de 150 RON.

O alta varianta este Logitech V-10. Difuzoarele se conecteaza la laptop prin USB. Butoanele de control se afla la laturile boxelor pentru un acces rapid si usor. Mai mult, pachetul contine si o husa de voaiaj speciala pentru ele. Boxele Logitech V-10 costa aproximativ 150 RON.

Camera web

Esti in vacanta, dar vrei sa conversezi cu cei dragi? Daca laptopul tau nu este dotat cu o camera web ai posibilitatea sa remediezi acest lucru. O camera web Microsoft NX-6000 cu senzor CMOS de 2 MP si zoom digital 7x te poate ajuta. Modelul este usor, avand o greutate de doar 163 de grame. Camera web are microfon incorporat si se conecteaza la laptop prin USB. Pentru Microsoft NX-6000 vei scoate din buzunar in jur de 250 RON.

O alta varianta ar fi camera web Philips SPC220NC. Are stativ compatibil atat cu monitorului LCD, cat si cu un laptop. Are un sezor mai mic VGA de doar 640 x 480 px si este compatibil cu versiunile Microsoft Windows 98, ME, 2000, XP si chiar Microsoft Vista Home si Vista. Acest model costa in jur de 60 RON.

Camera web Hama Metal PRO 62828 are o clama speciale de prindere pe laptop. Are senzor video VGA de 640 x 480 px, dar poate face fotografii la rezolutie de 1,3 MP. Este compatibil cu diferite editii ale sistemului de operare Microsoft Windows si costa aproximativ 80 RON.

Geanta sau rucsac pentru laptop

Pentru a transporta laptopul si accesoriile lui ai nevoie si de o geanta speciala. Booq Boa Slimcase XXL este o geanta compacta si usoara, destinata laptopurilor. Dispune de exterior din nylon balistic cu suprafata impermeabila, compartiment pentru laptop din spuma si interior optimizat pentru accesorii de laptop. In plus, aceasta geanta are un ID unic. Odata ce ti-ai inregistratat ID-ul, serviciul booq Terralinq te poate ajuta sa iti recuperezi geanta pierduta. Booq Boa Slimcase XXL costa in jur de 400 RON.

Rucsacul pentru laptop Trust BG-4400P este o alta varianta de luat in calcul. Are suport pentru un laptop cu diagonala maxima 15,4 inch si are compartimente pentru notebook-ul tau, pentru documente, suporturi media sau diferite accesorii IT. Protejeaza impotriva ploii si este ezistenta la impact. Pretul rucsacului Trust este de aproximativ 100 RON.

Vrei ceva mai clasic, cauta o geanta de umar. Modelul Belkin F8N026eaBRN are dimensiuni de 389 x 56 x 324 mm si la fel ca modelul Trust, protejeaza impotriva ploii si este rezistenta la impact. In plus, are compartimente pentru notebook, documente, suporturi media si diferite accesorii IT. Pretul unei genti Belkin se ridica in jur de 170 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele