IT & C

#maemo #moblin #meego

Comunitatea MeeGo creste cu ecosistemul software

The Linux Foundation, organizatia nonprofit creata pentru accelerarea cresterii Linux, a anuntat ca mai multe companii din diverse sectoare s-au angajat sa participe sau participa deja la proiectul MeeGo .

Printre aceste companii se numara in prezent importanti producatori de dispozitive , furnizori de sisteme de operare, producatori de chipset-uri, furnizori independenti de software si comunitati de dezvoltare.

Proiectul MeeGo

Participarea la proiectul MeeGo se traduce prin milioane de ore de dezvoltare dedicate compatibilitatii intre diverse dispozitive, portabilitatii aplicatiilor, precum si experientelor de utilizare pentru dispozitive bazate pe MeeGo. Contributorii sunt atrasi de MeeGo pentru ca extinde raza de interactiune dincolo de simplul nivel de smartphone, ajungand sa includa televizoare conectate, sisteme de infotainment ce pot fi utilizate in diverse vehicule, netbook-uri si multe altele.
 
Proiectul MeeGo, care uneste platformele Moblin , de la Intel si Maemo, de la Nokia, ambele bazate pe Linux, a fost anuntat la inceputul acestui an, in cadrul Mobile World Congress din Barcelona. O prezentare a infrastructurii de distributie si a sistemului de operare MeeGo a devenit disponibila in luna martie, iar prima lansare a MeeGo este estimata pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu aplicatii disponibile atat in Intel's AppUp Center, cat si in Nokia Ovi Store.  

Platforma open-source

Platforma de software open source MeeGo va contribui la reducerea fragmentarii si complexitatii pietei, ajutand in acelasi timp la accelerarea inovatiilor in industrie si diminuarea timpului in care vor ajunge pe piata generatiile viitoare de dispozitive, aplica?tii bazate pe Internet, servicii si experiente de utilizare.

MeeGo este conceput pentru activitati de computing in care interactioneaza mai multe dispozitive si mai multe arhitecturi, fiind construit de la zero pentru o noua clasa de dispozitive de computing puternice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele