IT & C

Cele mai frumoase imagini microscopice

Inca din anul 1974 are loc Nikon International Small World Competition, o competitie in care oamenii de stiinta isi expun cele mai interesante fotografii surprinse prin microscop .

ABC News informeaza ca la editia din acest an s-au trimis mai mult de 1.000 de astfel de fotografii, dintre care prezentam in continuare cateva.

plamanCercetatorul Michael Hendricks, de la Laboratorul Stiintelor Vietii Temasek, Universitatea Nationala din Singapore a castigat locul II cu aceasta imagine care chiar daca seamana cu niste plamani prezinta de fapt un embrion de peste-zebra de numai trei zile.

 

 

 

 

 

 

 

sapunDr. Tsutomu Seimiya de la Universitatea Metropolitana din Tokio a suprins aceasta fotografie de sapun pe cale de a se usca cu un simplu microscop.

 

 

 

 

 

 

 

tantarUn tantar surprins de catre Martin Spitaler si Anna Schnitger de la Imperial College , Londra.

 

 

 

 

 

 

 

 

membranaMultiple membrane – de Dr. Jorge Bernardino de la Serna, Universitatea Southern Denmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

fulgJesper Gronne din Silkeborg, Danemarca, a reusit sa surprinda structura unor fulgi de zapada , mariti de 10 ori si observati cu ajutorul luminii polarizate.

 

 

 

 

 

 

 

 

libelulaDr. Jeffrey Bowen de la Bridgewater State College a reusit sa capteze imaginea marita a unei libelule pentru a o manipula apoi cu ajutorul unui soft de computer. Imaginea face parte dintr-o serie de imagini denumite ‘caleidomuste’.

 

 

 

 

 

 

 

cedruSectiune dintr-o frunza de cedru – de Christian Gautier, Avignon, Franta.

 

 

 

 

 

 

 

 

melcDr. Stephen Lowry de la Universitatea Ulster a reusit sa ia locul 13 pentru aceasta fotografie a limbii unui melc de apa sarata.

 

 

 

 

 

 

 

 

broascaMichael Klymkowsky a castigat locul 7 pentru imaginile unor embrioni apartinand unei broaste cu gheare (Xenopus laevis).

 

 

 

 

 

 

 

 

orgCharles Krebs a castigat locul patru cu aceasta imagine a unor microorganisme atasate de alga Polysiphonia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele