INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

IT & C

Cel mai mare magnet superconductor a fost pornit pentru a dezlega misterele Universului

Cel Mai mare magnet superconductor construit vreodata a fost pornit cu succes din prima incercare. Denumit si butoiul in forma de toroid - Barrel Toroid, datorita formei sale, acest magnet este o piesa importanta a ATLAS , unul dintre cele mai importante detectoare de particule ce va fi pregatit pentru colectarea de date la CERN LHC (Large Hadron Colider), noul accelerator de particule programat sa porneasca in noiembrie 2007. ATLAS ii va ajuta pe cercetatori sa descopere raspunsul la intrebarile: ce s-a intamplat in momentele imediat urmatoare Big Bang-ului? De ce materia din Univers se comporta astfel? De ce Universul pe care il vedem este compus mai mult din materie decat din antimaterie? Magnetii toroidali sunt foarte importanti deoarece ingaduie masurarea muonilor (un tip de particula) produsi in interactiuni. Acestia sunt vitali pentru majoritatea proceselor fizice pe care cercetatorii doresc sa le studieze. (continuarea in Magazin Stiintific )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele