IT & C

Avatarul din Second Life controlat doar prin forta gandului

Gestionarea propirului avatar din Second Life va putea fi facuta doar prin forta gandului. Deocamdata este doar un vis care ar putea, insa, deveni realitate, gratie cercetarilor facute de un grup de oameni de stiinta de la universitatea Keio din Tokyo.

Totul se bazeaza pe un sistem ce controleaza undele cerebrale gandit special pentru lumea virtuala. Proiectul nu este deocamdata conceput pentru publicul larg, insa scopul sau este si divertismentul. Principalul scop pe care l-au avut in vedere cercetatorii este de a ajuta persoanele cu dizabilitati fizice sa isi "retraiasca" viata in lumea virtuala fara aceste probleme.

Tehnologia se bazeaza pe trei electorzi amplasati pe cap care ar putea sa capteze impulsurile cerebrale si sa le transmita unui dispozitiv, legat la un computer care traduce informatiile in miscari virtuale ce se vad pe ecran.

Potrivit cercetatorilor niponi, testele preliminare au permis unui om complet paralizat sa miste cu forta gandului propriul alter ego din Second Life, care reuseste sa socializeze cu celelalte personaje.

Creat in 2003 de compania americana Linden Lab, Second Life este in momentul de fata cel mai cunoscut joc virtual, deveni o adevarata "lume" in cyberspatiu care numara deja 14 milioane de membri.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele