IT & C

#geam #pasare #accident

Au fost inventate geamurile de protectie pentru pasari

Glaswerke Arnold, o companie germana specializata in productia de geamuri , a pus la punct un sistem de protectie a pasarilor. Mai precis, compania a realizat o metoda prin care pasarile sa observe geamurile si sa nu se mai loveasca de ele.

Statisticile realizate de aceeasi companie arata ca in jur de 100 milioane de pasari mor anual din cauza coliziunii acestora cu geamurile. Se pare ca pasarile vad spatiul reflectat de un geam , dar nu si obiectul in sine.

Mergand pe principiul ca zburatoarele au abilitatea de a vedea lumina intr-un spectru ultraviolet , compania a dezvoltat geamuri care au incorporat un tipar UV reflectorizant vizivil pasarilor, dar care se mentine transparent ochiului uman.

Acest tip de geam a fost pus spre vanzare din 2006, dar compania, impreuna cu institului Max-Planck-Institute for Ornitholog, a produs recent o versiunea imbunatatita denumita Ornilux Mikado.

Dupa testele efectuate, compania a reusit sa scada cu 75% accidentele in care pasarile se lovesc de geamuri. Din pacate nu se stie daca nemtii vor comercializa aceste tipuri de geamuri in toata Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele