IT & C

#apple #macbook air #pro #laptop #notebook

Apple lanseaza noi MacBook-uri

Noile laptopuri lansate de Apple sunt confectionate din aluminiu.

In plus modele vin cu placi grafice puternice si trackpad-uri cu functii multi-touch.

Pentru succes

Anuntul oficial a avut loc marti seara, 14 octombrie 2008, cand Steve Jobs a prezentat noile versiuni ale unor modele mai vechi, macbook pro si MacBook Air .

Noile dispozitive sunt asamblate din aluminiu pentru ca aceasta este un materiale rezistent, dar si unul mult mai economic. Totodata, reprezentantii Apple au declarat ca aluminiul este un material reciclabil, subliniind astfel interestul companiei pentru mediul inconjurator.

Tot in cadrul prezentarii noilor Mac-uri, Steve Jobs a mai vorbit despre progresele facute de companie de-a lungul anilor si de tehnologiile inovative brevetate de ei.

Cum s-a ajuns la actualele laptopuri

Din spusele reprezentantilor Apple, noile modele de laptopuri au la baza sistemul aplicat initial lui MacBook Air. In loc sa se inceapa cu rama laptopului ca apoi sa i se adauge partile suplimentare, Applea inceput cu o bucata de aluminiu taiata in forma normala a notebook-ului, inclusiv locasurile pentru butoane sau touchpad.

Rezultatul final este un corp metalic usor, dar solid si ridig care nu mai necesita la fel de multe componente precum alte modele mai vechi Apple.

Ecran si grafica

Ca si in cazul originalului MacBook Air, noile Pro si Air au acelasi ecral LED cu iluminare backlight, dar vin cu un nou touchpad, fabricat din sticla. Pe langa acest lucru Apple a adaugat noi gesturi acestuia.

La capitolul de grafica Apple a adaugat laptopur-ilor sale chipul Nvidia GeForce 9400M care combina chipul si unitatea de procesare grafica (GPU). Jobs a declarat ca rezultatele sunt de 5 ori mai bune decat in cazul placilor grafice Intel folosite de ei pana acum.

Modele de MacBook-uri

Modele de MacBook Air sunt doua. Primul are ecran de 13,3 inch, procesor Intel Core 2 Duo de 2 GHz, placa grafica   Nvidia si hard de 160 GB. Pretul acestui laptop este de 1.300 dolari americani. Modelul al doilea are acelasi ecran, dar procesor Intel Core 2 Duo de 2.4 GHz si hard disk de 250 GB. Pentru aceasta versiune doritorii vor scoate din buzunar 1.600 dolari americani.

Unul din modelele MacBook Pro include placa grafica Nvidia  9400M si are o baterie care rezista in jur de 5 ore de folosinta. Modelul al doilea de MacBook Pro are placa grafica GeForce 9600M si baterie care rezista 4 ore.

Totodata, primul model are ecran de 15,4 inch screen, preocesor de Intel Core 2 Duo de 2.4 GHz si hard drive de 250 GB. Pretul acestui laptop este de 2.000 de dolari americani. Versiunea cu placa grafica GeForce 9600M costa 2.500 dolari si are procesor Intel de 2.53 GHz, memorie mai mare si hard disk de 320 MB.

Factori ai succesului Mac

Conferinta a inceput cu anuntarea numarului de Mac-uri vandute pana in prezent de Apple si anume 2,5 milioane. Tot reprezentantii Apple au enumerat si cele mai importante motive ale succesului laptopurilor si computerelor lor.

Primul motiv a fost "computere mai bun", Tim Cook, COO-ul Apple spunand ca Mac-urile sunt cele mai bune computere existente pe piata actuala.

Un alt motiv enumerat de Cook a fost "programele mai bune", unde aceasta a vorbit despre sistemul de operare Leopard, iLife sau iWork.

Motivul numarul trei subliniat de Cook a fost "compatibilitatea" si faptul ca laptopurile si computerele lor suporta sistemul de operare Windows.

Vista a fost un alt factor care a infuentat succesul Apple. Cook a aratat intr-o lumina rea produsul celor de la Microsoft si a continuat spunand ca datorita Vistei multi oameni au ajuns sa isi cumpere Mac-uri.

Motivul numarul cinci a fost "strategia de marketing", unde Cook a prezentat unul din videoclipurile "I am PC/I am Mac".

Ultimul factor enumarat a fost "magazinul de retail" care a ajutat compania sa isi vanda produsele. Cele mai noi magazine Apple au fost deschise in Sidney Australia si cel din Beijing in China.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele