IT & C

#ceas inteligent #imprimanta 3d #smartphone full HD #apple #microsoft

5 tehnologii care ar putea revolutiona lumea in 2013

Tehnologia viitorului este deja prezenta in diferite forme in 2013, iar pe baza gadgeturilor lansate in ultimele luni se pot intui cateva tendinte importante care vor influenta viitorul.

Cea mai discutata inovatie a acestui an a fost ecranul de smartphone full HD 1080p, dar alte tehnologii pot avea un impact mult mai mare si ar putea chiar revolutiona lumea in 2013.
 

1 Ceasul inteligent

Pebble, primul ceas inteligent pentru smartphone-urile moderne, este deja disponibil pentru smartphone-urile Android si iPhone. Conectat la telefon, poate permite citirea de e-mailuri si controlul detaliat al gadgetului.



Tehnologia este insa abia la inceput, iar Apple si Microsoft ar putea lansa in acest an propriile ceasuri inteligente.
 

2 Mesaje social media temporare


Cea mai noua inovatie in domeniul retelelor sociale este destinata utilizatorilor care nu sunt incantati ca Facebook si Twitter retin date despre ei timp de ani in sir.



Platformele Snapchat, Wickr si Burn Note promit trimiterea de mesaje cu termen de expirare. Astfel, expeditorul decide cat timp pot fi accesate de destinatar, iar apoi mesajele devin inaccesibile si sunt sterse complet din serverele online.
 

3 Imprimarea 3D

Folosita deja pentru a produce arme de foc, imprimanta 3D ar putea deveni cel mai versatil gadget al anului. Poate fi utilizata pentru a crea obiecte complete sau parti componente, iar miniaturizarea sa ar putea sa o aduca in multe case pana la sfarsitul anului.


 

4 Energia solara ultraeficienta

Dezvoltarea tehnologiilor noi va permite foarte curand utilizarea energiilor alternative la scara larga. Energia solara este un concurent mai puternic pentru cea obtinuta din combustibili clasici si ar putea fi in curand singura sursa de energie necesara pentru o intreaga casa.


 

5 Avansuri in robotica

In timp ce roverul Curiosity continua sa exploreze planeta Marte, avansurile in robotica pe Pamant au aplicatii tot mai practice. Cea mai importanta inventie in domeniu este Baxter, un sistem robotizat care ofera conditii mai sigure de lucru in mediul unde angajatii umani interactioneaza cu sisteme automatizate.



Sursa foto: livelook.com, laptopmag.com, wired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele