Astrologie

#astrologie #zodii #fecioara #femeia fecioara #compatibilitati

Compatibilitatea femeii Fecioara cu celelalte zodii

Femeia nascuta sub semnul Fecioarei are nevoie de stabilitate si echilibrul in relatie. Aceasta se lanseaza intr-o relatie cu multe precautii, caci isi doreste sa stie pe ce mizeaza inainte de a face vreun pas. Apreciaza la celalalt calitatile de bun organizator, atentia pentru detaliu, forta nestavilita de munca si simtul responsabilitatii. Afla care sunt zodiile compatibile cu nativele nascute in zodia Fecioarei.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL BERBEC

Ei ii place sa se gandeasca inainte de a actiona, este echilibrata si rationala, el e spontan, schimbator, irational. Probabil ca la o prima vedere, un barbat Berbec va fi ferm convins ca are in fata o frigida, care nu a fost in viata ei sarutata cu patos, cand de fapt este vorba doar de timiditate si de un puternic sentiment de autoconservare. Poate initial ar putea sa se simta atras de ea, asa cum in general il atrage o noua posibila cucerire, fara a cantari neaparat vreo calitate anume. Daca isi combina energiile in atingerea unui scop comun, ea face planul si are grija de detalii, el actioneaza, completandu-se reciproc si ajungand la rezultate optime. Ea are logica, rabdarea si concentrarea necesare, el are indrazneala, forta si energia nestavilita pentru indeplinirea sarcinii. Datorita acestui lucru, pot colabora bine. Cand vine insa vorba despre sentimente, barbatul Berbec este un vanator, de cele mai multe ori prea necopt pentru Fecioara, iresponsabil si copilaros, ceea ce-i trezeste sentimentul de neincredere. El s-ar putea sa vrea doar o distractie, ea viseaza la o relatie adevarata, cu tot ceea ce implica aceasta. Chiar si in cazul in care ajunge s-o iubeasca, barbatul Berbec nu reuseste sa-i aprecieze calitatile, este mult prea organizata si rationala pentru el. Isi doreste s-o faca sa arda, sa se simta provocat, sa-l innebuneasca cu senzualitatea si misterul ei, insa nativa analizeaza in timpul asta lucrurile la rece si constata ca nu este partenerul de care are ea nevoie. Prin urmare, o relatie pe termen lung poate fi compromisa, din cauza multiplelor diferente dintre ei.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL TAUR

Pentru ca au acceasi baza psihica, nativii au toate sansele unei casnicii fericite. In primul rand, amandoi sunt semne fixe, de pamant. Prim urmare, principalul tel il reprezinta stabilitatea. Atta nativa Fecioara, cat si Barbatul Taur cauta o persoana alaturi de care sa formeze o pereche pentru totdeauna. Isi inteleg reciproc atasamentul fata de casa, locul de departe cel mai important pentru fiecare. El are sentimentul de posesie extrem de dezvoltat, indiferent de bunul despre care este vorba, ea este suficient de responsabila pentru a sti sa aiba grija de lucruri, astfel incat sa nu se deterioreze si sa functioneze la capacitatea lor maxima. Nativul ii este recunoscator cand vede ca a gasit o gospodina practica, care stie precis pe ce da banii, care gateste sanatos si tine casa intr-o perfecta curatenie. El in schimb ii deschide gustul pentru mancarurile rafinate, obiectele de design interior creatoare de atmosfera, gustul pentru lucrurile de buna calitate impartasindu-l reciproc. Sunt niste gazde excelente, rasfatandu-si musafirii cu delicatese si intretinandu-i cu o conversatie sclipind de inteligenta. In plus, amandoi impartasesc aceeasi importanta pe are le-o acorda banilor. Sunt foarte buni in domeniile lor de activitate si le place sa castige bine. Femeia Fecioara o face pentru a-si asigura o viata linistita, el pentru confort. Amandoi sunt rationali si lucizi, ceea ce inseamna ca pot comunica extraordinar, caci traiesc cu picioarele pe pamant si au cam aceeasi viziune asupra lucrurilor. In dormitor, barbatul Taur stie sa descopere in iubita lui acea pasiune refulata, scotand-o la lumina, prin senzualitatea, fermitatea si sentimentele lui puternice. El ii confera increderea de care are nevoie, ca s-o faca sa se deschida, ea gaseste in partener barbatul matur pe care-l cauta. Au mari sanse sa ramana impreuna pentru totdeauna.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL GEMENI

Pentru o relatie profesionala, poate functiona bine aceasta combinatie. Barbatul Gemeni are cunostinte nenumarate, din domenii extrem de diversificate si e plin de idei. Acest lucru o poate inspira pe nativa, care gaseste in el noi metode de a-si pune in practica planurile. El ii deschide orizonturile, oferindu-i o gandire pe mai multe planuri, posibilitati multiple de interpretare pentru aceeasi situatie. Pe plan sentimental insa, femeia Fecioara nu gaseste in el stabilitatea si echilibrul cautate. Barbatul Gemeni este o pasare migratoare, vesnic pe drumuri, vesnic cu nevoi, independent si dinamic, care va refuza cu vehementa sa stea acasa sa se ocupe mereu de treburile zilnice. Preocuparile lui sunt atat de variate, incat o s-o ameteasca definitiv pe Fecioara, caci sare de la un plan la altul si de la o idee la alta, dand senzatia de superficialitate, caci e interesat de totul si de nimic. Nu merge in profunzimea lucrurilor, caic nu are suficienta rabdare pentru a se dedica in intregime unui proiect, pe cand ea este o fire structurata, analitica, facandu-si un plan exact de la care nu se abate fara un motiv serios. In plus, nativa Fecioara are nevoie de un barbat care s-o stimuleze sa se deschida, sa dea din ea ceea ce are mai bun de oferit, sa simta ca se poate baza pe el pentru ca partenerul crede in ea si o apreciaza pentru calitatile ei. Gemenii nu au nici timp, nici dispozitia necesara pentru a se concentra atat de mult asupra unei persoane. Nu sunt fideli neaparat si nu ofera o afectiune constanta si puternica, ori acest lucru o fac pe Fecioara sa bata in retragere, caci simte ca nu se afla pe teren sigur. Ea poate sa-i reproseze lipsa de responsabilitate si vorbaria fara rost, el considera ca-l priveaza de libertate si ca e prea rigida in gandire. Pri urmare, intre femeia Fecioara si barbatul Gemeni poate fi o fructuoasa relatie de colegialitate, insa in nici un caz o poveste de dragoste reusita.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL RAC

Se potrivesc impreuna gratie structurii comune, in marea ei parte. Din punct de vedere profesional, sunt metodici, responsabili si muncitori, stiind sa aprecieze valoarea banului si respectandu-se reciproc pentru profesionalismul lor. In relatiile sentimentale, barbatul Rac este un emotiv in cautare de iubire si stabilitate. Aceste nevoi sunt satisfacute cu succes de nativa Fecioara, care ca si nativii Raci, nu se arunca intr-o relatie, preferand sa testeze indelung terenul. Va fi fericita sa se stie iubita de un asemenea barbat, pentru ca acesta cand se daruieste, o face total si definitiv. Au prin urmare un mare atuu impreuna. Racul, prin sensibilitatea si romantismul lui, ii cucereste inima Fecioarei rationale, incalzind-o la calcuda sentimentelor sale puternice. Cu el, aceasta simte ca poate avea un sot fidel si un tata devotat al copiilor ce se vor naste. Viziunea asupra lumii este una de tip traditional pentru amandoi, astfel incat viata linistita, in casa, in mijlocul celor dragi nu li se pare deloc monotona, ci le asigura armonia si linistea de care au atata nevoie. Singura problema o reprezinta simtul critic al Fecioarei, care nu se abtine de la comentarii usturatoare atunci cand nu-i convine ceva, iar sensibilitatea Racului are de suferit. Daca partenera vrea sa-si exercite independenta facand lucrurile de una singura, considerand ca numai ea poate duce la bun sfarsit un lucru, fara a-l implica si pe Rac, sau daca il bate la cap sa adopte o procedura mai eficienta si-i critica felul de a aborda situatia, ii va provoca mari suferinte acestuia. Cu atat mai mult cu cat el nu uita astefl de incidente. Ea trebuie sa invete sa se abtina, iar el sa nu mai puna la suflet chiar orice gest sau cuvant. In rest, nativii colaboreaza eficient pe toate planurile existentiale, formand un cuplu solid si cu mari sanse de viitor.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL LEU

Fecioara raspunde bine la dorinta barbatului Leu de a domina in cuplu. Ei ii face placere sa se supuna dorintelor acestuia, servind cat mai bine in relatie. Insa in acelasi timp se asteapta ca eforturile sa-i fie recunoscute, pentru ca are simtul valorii cand vine vorba despre munca ei. Stie ca este o persoana eficienta si ca din mainile ei un lucru nu poate iesi decat foarte bine. Insa barbatul Leu nu prea e genul care sa recunoasca faptul ca si altcineva poate face un lucru la fel de bine, ba chiar poate deveni condescendent, arogant si uneori da senzatia ca-i tolereaza pe ceilalti. Asa ceva este de neimaginat pentru nativa. Daca nu are parte de respectul si de iubirea pe care le asteapta in schimb, nu vede nici un motiv pentru care si-ar mai pierde vremea alaturi de un vanitos precum nativul Leu. Incet-incet, afectiunea ei dispare si este inlocuita de inevitabila luciditate. Incepe sa-i vada tot mai mult teatralitatea, laudarosenia, orgoliul nemasurat, dorita nejustificata mereu de a domina situatia. Nu se poate deschide in fata unui astfel de om, devine rece si distanta.. Ori Leul vrea o provocare, cauta pasiune, vrea sa se simta adorat. Este ca si cum ar incerca sa incalzeasca un tablou de gheata, care pare a-l privi impasibil, ba chiar cu ochi critici. Si cum sa suporte el ironiile si mustrarile Fecioarei ?! Numai daca exista respect reciproc si iubire impartasita, pot trece peste diferentele de caracter. Se inteleg totusi mai bine pe plan profesional, pentru ca el este pe post de director, ea in pozitie de executor, folosindu-si amandoi la maxim talentele de buni profesionisti. Pe plan sentimental insa, de cele mai multe ori diferentele sunt prea mari pentru ca relatia sa dureze pe termen lung.


FEMEIA FECIOARA – BARBATUL FECIOARA

Barbatii si femeile din aceasta zodie pot alcatui un cuplu functional, datorita bazei lor comune naturale. Amandoi se lanseaza in aventura amoroasa cu la fel de multe precautii, caci isi doresc sa stie pe ce mizeaza inainte de a face vreun pas. Este posibil ca tocmai aceasta reticenta intiala sa-i apropie, caci astfel isi dovedesc amandurora ca au intentii serioase. Apreciaza unul la celalalt calitatile de bun organizator, atentia pentru detaliu, forta nestavilita de munca si simtul responsabilitatii. Probabil au impreuna una dintre cele mai curate si mai bine intretinute case, cu locuri de depozitare bine alcatuite pentru orice obiect, astefl incat sa evite dezordinea sau haosul. Se pot bucura impreuna de o dieta sanatoasa, caci sunt foarte atenti la ceea ce mananca si de obicei evita viciile de orice fel :fumatul, cafeaua, alcoolul etc. Pot aparea insa discutii de de suprematie daca lucreaza impreuna la un proiect, caci fiecare dintre ei este deplin convins ca numai el singur poate face un lucru perfect si au in acelasi timp prostul obicei de a da sfaturi celuilalt, ca sa-l « ajute ». De aici pot porni lupte de orgoliu, caci fiind extrem de eficienti in orice intreprind, cu greu accepta sa urmeze planul altei persoane. Le place sa actioneze singuri, ori intr-un cuplu deciziile se iau impreuna. S-ar putea certa si pe plan profesional, daca munca unuia ii aduce un succes mai mare decat celuilalt. Din punct de vedere erotic, desi fierb pe dinauntru si pot fi extrem de senzuali si de inventivi, nu au obiceiul sa se manifeste, prin urmare s-ar putea sa existe o oarecare raceala si un comportament cumva controlat, pana la stingerea oricarei pasiuni. Daca stiu sa depaseasca astfel de momente, pot avea o relatie stabila, linistita, in care spontaneitatea si haosul sunt inlocuite de programari si echilibru.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL BALANTA

Colaboreaza foarte bine pe plan profesional, pentru ca amandoi sunt corecti si eficienti. Femeia Fecioara este atrasa de calmul si spiritul pacifist al Balantei, de eleganta cu care se misca, de manierele ei impecabile. Se stie ca nativul Balanta este un gentleman desavarsit, ceea ce ii da incredere femeii Fecioara pentru a actiona. Nativul Balanta este croit pentru a fi sot si tata, implinirea prin casnicie fiind extrem de importanta. Si Fecioara vrea o relatie la fel de stabila, astfel incat vor fi fericiti sa afle ca aun un scop comun atat de important. Ea ii asigura un camin linistit, curat, aerisit, bine intretinut, cu mancare sanatoasa si cu reguli bine stabilite, el ii confera acestuia rafinament, confort, caldura. In acelasi timp, pentru ca nativul este extrem de sociabil si iubeste petrecerile impreuna cu prietenii, o invata pe Fecioara sa se distreze, ii stimuleaza simtul umorului si o invata sa se relaxeze. Insa barbatul Balanta are nevoie de afectiune permanenta si de dovezi de admiratie, ori Fecioara, chiar si cea indragostita, tinde sa pastreze un comportament rece si uneori ironic. Nu renunta la cate o critica din cand in cand, ceea ce ppoate zdruncina increderea partenerului. Daca insa el reuseste s-o cunoasca cu adevarat, o poate invata arta amorului, incalzind-o cu inima lui mare si scotand la lumina flacarile ei ascunse. In schimb, ea il ajuta sa ia decizia corecta cand el oscileaza intre doua lucruri, aducandu-i argumente solide si prezentandu-i la rece situatia. Prin urmare, pot face un cuplu reusit daca stiu sa scoata din ei tot ce au mai bun de oferit si daca pot sa comunice cu adevarat.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL SCORPION

Fecioara nu ar rezista asediilor psihice si fizice ale barbatului Scorpion. El este un pasional cu mari capacitati psihologice. Ii face placere sa-si sondeze iubita pana in strafundurile constiintei, gasindu-i punctul slab. Scanarea lui se face cu forta, sugestii, intepaturi, sadism, pe cand analitica Fecioara priveste totul la rece, calma, din exterior. Probabil s-ar simti lezata, pentru ca este o fiinta timida si nu-i place deloc sa se simta expusa. In plus, alaturi de un barbat Scorpion viata nu va fi niciodata linistita si echilibrata, dimpotriva. Va avea parte de discutii, iscate din posesivitate si gelozie sau acte de violenta, chiar daca ar putea sa fie doar verbale. In tot cazul, Fecioara vrea pe cineva care sa-i asigure stabilitate, nu lupte necontenite si explicatii de fiecare data cand se intampla ceva. Ii repugna excesele de orice fel, iar nativul Scorpion este cam extravagant pentru ea si oarecum periculos. Pe plan erotic, el o gaseste frigida, lipsita de imaginatie si de pasiune, inchisa la experiente noi si prin urmare mult sub nivelul sau, daca luam in considerare cat de important este sexul pentru nativ. Iar in momentul in care devine nemultumit, are tendinta de a-si chinui iubita, pana la a-i starni plansul, ori fecioara are oroare de orice lucru care duce la pierderea controlului. Relatia poate functiona o vreme, cand ea accepta sa i se supuna, insa odata ce lucrurile scapa de sub control, Fecioara va prefera sa se retraga, pentru ca nimic nu trebuie sa-i tulbure linistea existentei si echilibrul interior. Nu este dispusa sa faca orice pentru a avea pe cineva, asa ca Scorpionul va ramane fara « victima » care sa-l distreze.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL SAGETATOR

Au caractere diferite si actioneaza conform unor principii de viata care nu-si gasesc un numitor comun. Femeia Fecioara duce o existenta monotona, echilibrata, ceea ce pe Sagetatorul avid de aventura l-ar face sa-i crape falcile de plictiseala. Ea poate fi fericita stand seara acasa cu o revista in brate, el probabil a descoperit vreun sport nocturn pe care-l practica cu numerosii lui prieteni. Nativul are o mare nevoie de libertate, pentru ca sunt atatea experiente noi la care sa ia parte, incat ii este imposibil sa se dedice complet caminului. In acest caz, linistea si stabilitatea Fecioarei sunt date peste cap. Ba chiar s-ar putea sa se trezeasca inlocuita de o alta femeie, mai activa, mai nebunatica, mai pasionala decat ea. Fecioara nu poate ramane intr-o relatie daca nu i se ofera fidelitate si atentie permanenta. Barbatul Sagetator nu poate accepta tocmai asa ceva, il enerveaza incercarile partenerei de a institui reguli acasa, n-o sa fie niciodata de acord sa aiba un program, iar ori de cate ori aceasta ii va cere sa fie capul familiei si sa se ingrijeasca de X lucru, o sa simta ca se sufoca. Fecioara este calculata si exceleaza gand trebuie sa organizeze ceva, el este mai degraba imprastiat, pentru ca nu vede o necesitate in a fi ordonat. In schimb, comunica foarte bine din punct de vedere intelectual si se pot bucura impreuna de calatorii peste hotare. Daca ea invata sa-i acorde libertatea de care are nevoie si sal-l lase sa se distreze atunci cand simte asta, fara sa-i faca reprosuri si fara sa se astepte sa se schimbe vreodata, pot incerca o relatie. Rezultatele insa tin numai de ei.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL CAPRICORN

Formeaza un cuplu sobru, care nu prea stie sa se distreze, dar care exceleaza cand cei doi isi pun in cap ceva. Barbatul Capricorn este o persoana traditionala, cu o viata asezata, linistita. Acest lucru i se potriveste perfect Fecioarei, caci si ea se simte bine cu o existenta echilibrata, monotona, sigura. Amandoi incep foarte greu o relatie, pentru ca nu le place riscul si-si calculeaza fiecare miscare. Insa vor descoperi curand ca nu au de ce sa se teama, caci amandoi vor ceva pentru totdeauna si sunt gata sa-si asume responsabilitatile necesare. Sunt doi oameni maturi care stiu exact ce valoare au si ce asteapta de la viata, sau mai bine zis ce-si doresc, deoarece nu le sta in fire sa astepte sa le pice din cer, dimpotriva. Isi folosesc intreaga energie, rezistenta, perseverenta, talentul si incapatanarea pentru a-si atinge scopul. Sunt genul de oameni care construiesc incet, dar singur, pana pun ultima caramida. Pentru amandoi conteaza siguranta unui trai indestulat, el vrea sa stie ca va ava batraneti linistite, ea este econoama si rationala la cumparaturi. Nici unul nu va avea parte de surprize, caci se inteleg perfect, poate si fara cuvinte. In schimb, pe plan erotic ar trebui sa fie mai deschisi, sa se lase in voia pasiunii si sa invete sa traiasca clipa, manac uneori, fara planuri, grafice, programari sau analize. S-ar putea sa para doi mosuleti pentru cei din jur, insa ce conteaza atata timp cat ei se simt impliniti ? Vor lucra cu daruire, seriozitate si responsabilitate maxima pentru familia lor, pentru ei insisi si pentru copii. El vrea sa domine si va gasi in Fecioara supusa cea mai fidela si mai de incredere la care poate visa vreodata. Trebuie in schimb s-o aprecieze sincer pentru calitatile ei. Ea este bine sa se abtina de la critici, caci barbatul Capricorn nu suporta sa i se faca reprosuri, nici macar in gluma. In rest, sunt un cuplu potrivit care poate avea parte de o lunga si linistita viata impreuna.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL VARSATOR

Ar putea sa se completeze reciproc daca ... ar face multe compromisuri. Nu este tocmai o relatie indicata. Sa zicem ca nativul e sunat de un prieten, care ii propune o intalnire intre patru ochi undeva in oras. Fecioara va lua receptorul si-l va invita cu zambetul pe buze la ei acasa, invocand o lista de argumente, realiste si enervante pentru ei. Nu-i trece prin cap ca cei doi chiar vor sa iasa undeva si sa fie singuri. Daca acestia isi fac planuri spre sfarsitul saptamanii, barbatul Varsator va trebui intai sa indeplineasca sarcinile impuse de partenera si abia apoi sa-si vada de propriu lui program. Se va satura extrem de repede de aceasta fiinta saritoare, care-i da mereu sugestii, crezand sincer ca asa il ajuta. Se simte condus si nu suporta sa nu aiba independenta de manifestare. Ei ii pare imatur, iresponsabil, dezordonat, instabil ... si lista poate continua. El vrea sa aiba si un timp numai al lui, isi stabileste singur responsabilitatile, nu are rabdare cu amanuntele, deci nici cu ordinea hainelor in dulap, vrea o relatie de la egal la egal, in care partenera sa nu-l cicaleasca incontinuu, cerandu-i sa fie mai serios. Este in stare sa-si ridice iubita pe un piedestal, cand iubeste, insa Fecioara e prea lucida si rece ca sa se incalzeasca in urma imbratisarilor lui. Nu se prea inteleg pe plan erotic. Nici el nu este vreun bun psiholog, rabdator si pasionat, ca sa scoata la suprafata flacara ce arde in interiorul acestei fiinte aparent glaciale. Ea isi doreste stabilitate, ori plecarile lui dese o alarmeaza si-i ridica scutul de protectie. Singurul plan pe care se inteleg excelent este cel ai deilor. Sunt pasionati de tot ce e nou si au cunostinte variate in domenii diferite, isi apreciaza reciproc inteligenta si impreuna pot face lucruri frumoase. El are viziune si deschidere catre orice forma de asociere, ea are o gandire structurata si stie sa puna pe roate orice plan. Cand insa nu vor fi ocupati cu munca, se vor confrunta cu multe probleme. Pot incerca, daca ei considera ca merita efortul.


FEMEIA FECIOARA - BARBATUL PESTI

Numai daca este o relatie de complementaritate, aceasta poate functiona. Ea este rationala, el e intuitiv, ea e rece, el sensibil, ea se gandeste la aspectul material al vietii si la o metoda de a structura lucrurile in vederea atingerii unui scop precis. Nativa duce o existenta echilibrata, stabila, el este schimbator si nu se intelege uneori nici pe el insusi. Fecioara simte nevoia sa invete, sa educe, sa reglementeze, sa stabileasca proceduri, sa serveasca, el este un timid care se lasa cu placere ingrijit si rasfatat de altcineva. Insa el se simte atras de imaginea feminina tridimensionala, de fiintele eterice, misterioase, care-i stimuleaza toate simturile, ori nativa Fecioara este un semn de pamant al unei personalitati cat se poate de pragmatice. Barbatul Pesti poate sa para profund indragostit de ea, insa in acelasi timp sa fie pasionat de alta femeie, incapabil sa aleaga. De fapt, probabil nici nu-si pune problema sa faca vreo alegere. Femeia Feciora insa isi doreste un partener rational, puternic, care stie ce vrea, alaturi de care sa invete, sa se dezvolte, sa infloreasca. Cei doi se inteleg bine la nivelul ideilor, caci amandoi sunt inteligenti si au de obicei cunostinte destul de variate si pot face schimb de « lentilele » prin care vad lumea. Pestii invata sa studieze obiectiv un lucru – fie si doar pentru cateva minute, iar Fecioara descopera latura senzoriala si intuitiva a lucrurilor care o inconjoara. Insa pentru o relatie de lunga durata, este nevoie de mai mult de atat, pentru a o face sa functioneze. In general, Fecioara va juca rolul personalitatii dominatoare si responsabile, aducandu-si partenerul cu picioarele pe pamant cand e cazul, lasandu-l in restul timpului sa viseze, in lumea lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro