Astrologie

# metale si pietre pretioase #talismane zodii #talismane

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Talismane norocoase in functie de zodie

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Talismane norocoase in functie de zodie

In toate culturile lumii exista semne, simboluri si talismane considerate a fi norocoase. Multe popoare au folosit secole la rand anumite talismane, amulete care sa ii protejeze, sa ii vindece, sa le indeplineasca dorinte sau sa le aduca noroc. Desi provin din diferite mituri si legente, talismanele norocoase sunt foarte raspandite si in zilele noastre. Cu siguranta multi dintre voi ati avut un pix norocos cu care scriati la examene sau un obiect pe care il asociati cu norocul, atunci cand gaseati un trifoi cu 4 foi sau vedeati o potcoava, diverse bijuterii sau simboluri.

Talismanul norocos este un obiect care dupa ce este purtat poate aduce sansa, protectie si noroc posesorului. Unii cred in aceste talismane, altii nu cred, indiferent de situatie aceste talismane pot schimba atitudinea si pot fi chiar amuzante. Daca va distrati, sunteti veseli, binedispusi, atitudinea pozitiva va poate face mai norocosi! Bineinteles, niciun talisman nu functioneaza daca nu il asociati cu ceva pozitiv, daca nu credeti ca va ajuta, ca va aduce noroc, ramane un simplu obiect care poate atrage si ghinion daca il alaturati unei situatii neplacute. Desigur puteti purta orice talisman va atrage cel mai tare, nu este obligatoriu sa fie cel asociat zodiei voastre.

Iata care sunt simbolurile norocoase pentru fiecare zodie:

Berbec - Cheile norocoase

Cheile norocoase sunt un important si foarte des intalnit simbol al noroclui. Este deschizator de drumuri, ghideaza si ajuta pe ceilalti, nu se lasa invins de niciun obstacol, nu renunta pana nu isi atinge obiectivul. Berbecului i se potriveste cheia deoarece deschide, deblocheaza drumul, ajunge in locuri in care nu a mai ajuns nimeni. Cheile reprezinta dorinta de a debloca potentialul, purtarea impreuna a 3 chei simbolizeaza deblocarea usilor pentru noroc, sanatate, iubire.

Taur – Numarul magic 7

Numarul 7 apare ca simbol al norocului in multe culturi si este asociat zodiei Taur. Grecii numeau numarul 7, numar perfect, fiind suma lui 3 si 4, reprezentand triunghiul si dreptunghiul. Taurul este un semn fix, stabil, practic, realist, inclinat catre perfectiune, cu tendinta de a iubi numerele si matematica. Considerat a fi un numar foarte puternic atrage in viata purtatorului 7 daruri: noroc, putere, intelegere, intelepciune, onoare, binecuvantare, respect.

Gemeni – Zarurile (zarurile pufoase)

In al doilea Razboi Mondial, pilotii aduceau zaruri la bordul avioanelor pentru a-si imbunatati norocul, astazi foarte multe persoane poarta in masina sau acasa, aceste zaruri care protejeaza si atrag sansele favorabile. Geamanul este sociabil, plin de viata si cu dorinta de a se distra, atras de noutati si diverse jocuri de noroc. Desigur puteti purta accesorii cu zaruri, precum butoni, coliere, bratari, cercei sau pur si simplu le pastrati in buzunar sau in geanta.

Rac – Gargarita

Gargarita simbolizeaza norocul in dragoste si bogatie, cu cat culoarea este mai rosie, mai puternica cu atat mai mult noroc aduce. Racul este calm, bland, iubitor de animale si protector cu toate vietuitoarele. Se spune ca atunci cand o gargarita se aseaza pe tine, vei avea o zi senina, stralucitoare, urmeaza ceva bun, vei rezolva multe probleme, astfel purtarea unui talisman gargarita va elibereaza de suferinta, ghinion, atrage prosperitatea, fericirea, linistea sufleteasca.

Leu – Metale si pietrele pretioase

Nativul Leu este stralucitor, indraznet, fermecator, atrage privirile si ii molipseste pe ceilalti cu veselia si bunadispozitia sa. Metalele si pietrele pretioase sunt norocoase pentru toata lumea insa in special pentru Leu. Acestea se potrivesc stilului lor, atragand in viata purtatorului eleganta, incredere, frumusete, admiratie, rafinament, iubire, prosperitate. Alegeti aur galben, argint sau pietre considerate foarte norocoase precum ambra, chihlimbarul, safirul.

Fecioara – Ochiul Rau

Cunoscut sub diferite denumiri, precum Ochiul Turcesc sau Ochiul lui Allah este un simbol foarte des intalnit in Turcia sau lumea araba. Acest simbol protejeaza de ochii invidiosi ai celorlalti, impiedica ghinionul, energiile si gandurile negative transmise de dusmani. Perfectionista Fecioara, care detine multe calitati si talente, atrage foarte usor invidia si rautatea celor din jur astfel i se recomanda sa poarte acest talisman de protectie, totodata aduce si norocul.

Balanta – Ghinda norocoasa

Druizii (preotii celti) considerau ghinda a fi sacra, fiind un simbol al norocului si al cresterii spirituale. Balanta este diplomata, vesnic indragostita in cautarea iubirii, armoniei, stabilitatii alaturi de partener. Ghinda atrage bogatie dar si atentia, admiratia sexului opus, fiind purtata de persoanele singure, dar care isi doresc sa intalneasca persoana potrivita. Purtarea unei amulete in forma de ghinda va protejeaza de suferinta, boli, durere, va ajuta sa va imbunatatiti viata.

Scorpionul – Monedele norocoase

Exista multe superstitii privind monedele, iar cea mai raspandita spune: ”daca gasesti un ban, ridica-l si toata ziua iti va merge bine.” Monedele atrag prosperitate, noroc, sanse favorabile si protectie in afaceri. Monedele indoite sau gaurite sunt mai puternice, iar 3 monede legate cu un snur rosu si daruite, aduc beneficii atat celui care primeste dar si celui care ofera. Scorpionului i se potrivesc monedele norocoase datorita perseverentei si determinarii sale de a atinge succesul financiar si puterea.

Sagetatorul – Potcoava norocoasa

Potcoava este unul dintre cele mai cunoascute simboluri ale norocului, fiind prezent in multe traditii si culturi. Exista diverse contradictii privind purtarea acestuia, majoritatea sustin ca trebuie purtata in forma literei “U”, pentru a atrage noroc si abundenta in toate sectoarele vietii. Sagetatorul este reprezentat prin centaur (jumatate cal, jumatate om) astfel se simte destul de atras de acest simbol care il protejeaza de energiile si spiritele negative si ii aduce sanse favorabile.

Capricornul – Trifoi cu 4 foi

Trifoiul cu 4 foi este un simbol norocos foarte popular, atrage celui care il poarta bogatie, speranta, credinta, energie pozitiva. Acesta se gaseste foarte rar, 1 din 10.000 de trifoi are 4 foi, tocmai de aceea, cel care il gaseste este considerat foarte norocos. Capricornul se simte foarte bine in natura, adora lucrurile deosebite, rare si pretioase, inclinat catre acumulare de bunuri materiale. Fiecare frunza a trifoiului simbolizeaza: faima, bogatie, dragoste, sanatate.

Varsatorul – Greierele

Greierele este cunoscut ca protector impotriva energiilor negative dar si ca aducator de noroc. Varsatorul iubeste si apreciaza natura, adora aventura si plimbarile in aer liber. Se spune ca atunci cand auzi cantand sau vezi un greiere in pragul casei este semn bun, urmeaza sa se intample lucruri bune pentru tine si familia ta. Greierele este ca un paznic impotriva relelor, vibratiilor negative, pe care le alunga prin cantecul sau. Imaginea unui greiere in casa, atrage bunastarea, fericirea, sansa.

Pesti – Mana Hamsa

Nativul din zodia Pesti este plin de compasiune pentru semeni sai, bun la suflet, saritor, de multe ori se incarca cu energia neplacuta a celor din jur, astfel acest simbol pe langa faptul ca ii atrage noroc, il protejeaza de energiile negative. Cunoscut sub mai multe denumiri, Mana Hamsa este aducatoare de pace, prosperitate, fertilitate, sanatate, abundenta. Se spune ca protejeaza si impotriva deochiului. Indiferent cum este purtata, atrage energiile pozitive ale Universului.

Sursa foto: almanac.com

Daca doresti o astrograma, lasa-ne datele si vei fi contactat in cel mai scurt timp!

  •  
  •  
Andreea Dinca