Astrologie

#stejan #arbori zodie #zodiac arboricol #alun #brad

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Zodiacul Arboricol. Tu ce arbore esti?

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Zodiacul Arboricol. Tu ce arbore esti?

Legatura dintre om si natura a fost foarte puternica inca de la inceputul timpurilor, diferite culturi au respectat si recunoscut puterile magice ale copacilor, in jurul acestora se efectuau diverse ritualuri, rugaciuni, meditatii etc. Copacii aveau o importanta deosebita in cultura celtilor, erau venerati, se credea ca detin puteri speciale si au in interior spirite si cantitati infinite de intelepciune, cunoastere.

Zodiacul arboricol a luat nastere cu mii de ani in urma prin observarea ritmurilor naturii si a ciclurilor Lunii si a Soarelui. Druizii (preotii celti) prin decenii de observare au dat diferite semnificatii copacilor, caracteristicile date fiecarui copac descriu fizicul si psihicul uman.

 

Stejarul (21 martie )

Nativul nascut in zodia Stejar emana forta, energie si stralucire. Curajos si impunator se bazeaza pe fortele sale, indraznet si tenace, actioneaza si avanseaza catre success. Isi foloseste inteligenta si intuitia in afaceri, stabil si perseverant reuseste sa-si duca la bun sfarsit planurile. Este un camarad bun, isi respecta promisiunile, protejeaza si ajuta pe cei in nevoie, are multi prieteni. Nu ii plac schimbarile sau sa fie contrazis. Tendinta de a deveni orgolios, inflexibil sau incapatanat.

Celebritati: Gary Oldman

Alunul (22 - 31 martie ; 24 septembrie - 3 octombrie)

Persoana nascuta sub influenta acestui arbore este fermecatoare, magnetica si indragita de cei din jur. Ager la minte, capacitate de a memora foarte usor, intuitie extraordinara, putere de concentrare. Linistit si discret, Alunul este invaluit in mister, rabdator si intelegator, este generos si bun cu prietenii. Original, gaseste solutii oricarei situatii, competitiv insa modest, echilibrat, onest, atrage succesul si face impresie buna. Indecis, se multumeste cu putin, capricios, stare de spirit fluctuanta.

Celebritati: Will Smith, Brigitte Bardot

Scorusul (1 - 10 aprilie; 4 - 13 octombrie)

Persoana nascuta sub influenta Scorusului are un aspect fragil in exterior insa este puternic la interior. Nativul este foarte sensibil, binecuvantat cu creativitate si originalitate. Fermecator, pasional, iubitor de distractii, traieste viata la maxim. Incearca sa atraga atentia deoarece isi doreste sa fie placut de catre cei din jur. Traieste relatii de dragoste complicate, uneori devine exigent cu partenerul sau. Pretentiile mari si agitatia ii poate crea disconfort.

Celebritati: Eddie Murphy, Jackie Chan.

Artarul (11 - 20 aprilie; 14 - 23 octombrie)

Omul reprezentat prin acest arbore este foarte puternic si rezistent, o persoana iesita din comun, avand o memorie extraordinara si o inteligenta remarcabila cu ajutorul careia reuseste sa rezolve cele mai incurcate situatii. Cerebral, trece totul prin filtrul ratiunii, ambitios, organizat, dispune de o energie inepuizabila, increzator in fortele proprii este mereu in cautare de experiente noi. Este sociabil si deschis, vrea sa impresioneze. Tendinta de manipulare sau cinism fata de ceilalti.

Celebritati: Charlie Chaplin, Andy Garcia

Nucul (21 - 30 aprilie; 24 octombrie - 12 noiembrie)

Cel nascut sub influenta acestui copac este ambitios, determinat, perseverant, personalitate plina de contraste, cand timid, cand sociabil, cand amabil, cand dificil. Foarte inteligent, uneori siret, reuseste sa atraga admiratie, indraznet, are curajul de a pune in aplicare planuri marete, este un bun strateg care se gandeste neincetat cum sa atinga succesul. Nu ii plac situatiile imprevizibile pe care nu le poate controla. Pune pasiune in tot ce face, uneori reactioneaza agresiv sau este egoist.

Celebritati: Julia Roberts, Barbara Streisand

Plopul (1 - 14 mai; 4 - 8 februarie; 5 - 13 august)

Nativul din aceasta zodie este sensibil, gingas, poseda o frumusete captivanta, intotdeauna cu zambetul pe buze. Sincer si direct insa diplomat, caracterizat prin bun simt, stie sa creeze o atmosfera placuta. Detine talente artistice si o inclinatie catre tot ce este frumos. Pentru Plop este importanta libertatea si independenta, isi face curaj sa-si sustina punctele de vedere chiar daca nu are mare incredere in sine. Isi ascunde tristetea, uneori devine posomorat, singuratic, pretentios.

Celebritati: Karl Marx, George Clooney

Curmalul (9 - 18 februarie ; 14 - 23 august)

Persoana nascuta sub influenta acestui arbore are de obicei o sanatate foarte buna, o constitutie fizica puternica. Este inteligent, hotarat, ambitios si foarte increzator in fortele proprii, indiferent cat de greu ii este nu-si pierde optimismul. Nu se lasa niciodata influentat de pesimismul celorlalti, isi face planuri, este un bun strateg si insufla incredere, speranta si celorlalti. Fire sociabila, ii place sa iasa in evidenta, in dragoste este atent, grijuliu. Uneori poate fi nerabdator sau impulsiv.

Celebritati: Toma Caragiu, Robert De Niro

Pinul (19 - 29 februarie; 24 august - 2 septembrie)

Nativul din aceasta zodie este elegant si sofisticat, reuseste sa-si construiasca o viata frumoasa, actioneaza rapid si are capacitatea de a improviza, se adapteaza usor in orice situatie. Caracterizat prin inteligenta, gandire rationala, determinare, este un bun organizator, harnic si prudent, care stie sa profite de oportunitati si sa-si atinga obiectivele. Traieste povesti de iubire tumultoase, este senzual, pasional insa instabil. Poate sa fie incapatanat, impulsiv, retras desi are multi prieteni.

Celebritati: Cameron Diaz, Michael Jackson

Salcia (1 - 10 martie; 5 - 12 septembrie)

Persoana nascuta sub influenta acestui arbore este misterioasa, romantica, poseda o sclipire si inteligenta creatoare, imaginatie bogata, se remarca prin talent artistic. Are o intuitie extraordinara, toleranta si iubitoare de libertate, plina de compasiune pentru ceilalti. Bun psiholog, este calm, hotarat, cinstit, flexibil reuseste sa treaca peste orice obstacol. Ii place sa calatoreasca, sa cunoasca locuri noi. Nativul are tendinta de a deveni melancolic, nelinistit, capricioas, exagerat.

Celebritati: Sharon Stone, Eva Mendes

Teiul (11 - 20 martie; 13 - 22 septembrie)

Nativul nascut in zodia Tei este norocos si reuseste sa atinga succesul in viata destul de usor si repede. Are idei sclipitoare si talent in domeniul financiar, adaptabil, muncitor. Este fermecator, prezentabil, popular, ii place sa traiasca in armonie, sa ajute, evita conflictele, reuseste sa-si faca o multime de prieteni deoarece este o persoana de incredere, rabdatoare, care stie sa asculte. Fidel si dedicat isi doreste o familie, mai ales copii. Uneori poate deveni gelos, nemultumit sau invidios.

Celebritati: Walter Bruce Willis, Sophia Loren

Maslinul (23 septembrie)

Nativul din aceasta zodie are o frumusete si un farmec aparte, emana bucurie, intelegere, caldura sufleteasca. Este o persoana echilibrata, blanda, toleranta, vesela, simpatica, generoasa si empatica. Datorita acestor calitati este placut de toata lumea, reuseste sa creeze armonie in jurul sau. Evita certurile si riscurile, insa lupta pentru ceea ce crede ca este corect, avand un simt puternic al dreptatii. Se lasa usor influentat, este afectat de suferinta celorlalti desi poate parea indiferent.

Celebritati: Julio Iglesias

Castanul ( 15 - 24 mai; 15 - 21 noiembrie)

Nativul nascut in zodia Castan este aspectuos, puternic si sanatos. Este rezistent, capabil de efort fizic, poate sa treaca in viata peste orice obstacol ii sta in cale. Simt puternic al justitiei, curajos si direct, reuseste sa puna capat disputelor folosindu-se de simtul umorului. Este diplomat insa isi apara parerile cu incapatanare chiar daca greseste. Pasional si senzual are nevoie de multa dragoste, isi doreste sa fie apreciat. Sensibil in interior, se simte neinteles, ii lipseste increderea in sine.

Celebritati: Meg Ryan, Voltaire.

Frasinul (25 mai - 3 iunie; 22 noiembrie -1 decembrie)

Persoana nascuta sub influenta acestui arbore se face remarcata prin ideile originale si stilul sau unic, care poate parea excentric pentru ceilalti. Nu ii pasa de criticile si parerile altora, isi continua drumul si isi urmareste obiectivele cu rabdare, incredere, perseverenta si seriozitate. Ambitios si inteligent, se foloseste de intuitie in luarea deciziilor, tine foarte mult la libertatea sa. Este atragator, un partener de incredere, fidel, impetuos. Frasinul poate sa devina egoist, dur sau exigent.

Celebritati: Scarlett Johansson, Marylin Monroe

Carpenul (4 - 13 iunie; 2 - 11 decembrie)

Nativul nascut in zodia Carpen este preocupat de felul in care arata, mereu in pas cu moda, are gusturi sofisticate si simt estetic dezvoltat. Este inteligent, harnic si disciplinat, apreciat pentru munca sa, aspect care il face fericit deoarece pentru el conteaza mult recunosterea. Nu ii place sa fie cel care decide, este usor nehotarat, dezvolta neincredere in oameni, este genul de persoana care respecta regulile, isi asuma responsabilitati. Tendinta de a deveni suspicios, nesigur pe sine.

Celebritati: Liam Neeson, Angelina Jolie

Smochinul (14 - 23 iunie; 12 - 21 decembrie)

Cel nascut sub influenta Smochinului este o persoana sincera, deschisa, puternica si independenta. Inteligent, hotarat, talentat in domeniul finantelor, priceput la orice lucru, poate sa traiasca o viata fara griji, daca reuseste sa foloseasca aceste calitati. Schimba des locul de munca, deoarece se plictiseste repede. Entuziast, detine simtul umorului, ii place sa socializeze, dragut si iubitor cu familia, copiii, animalele. Tendinta de a exagera, schimba brusc starea de spirit, nu are rabdare.

Celebritati: Brad Pitt, Frank Sinatra

Mesteacanul ( 24 iunie )

Nativul din aceasta zodie este prietenos, plin de imaginatie si binevoitor. Persoana blanda, frumoasa si eleganta, are o energie incredibila si reuseste sa anime orice grup. Ii place sa-si traiasca viata in natura departe de zgomotul si agitatia orasului. Modest, perseverant si muncitor nu are nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit, inclinat spre partea spirituala a vietii decat pe cea financiara. Creativ si talentat in domeniul literaturii. Poate deveni exigent, egoist sau distant.

Celebritati: Lionel Messi

Fagul ( 22 decembrie )

Nativul din aceasta zodie are o infatisare placuta, delicata si ingrijita. Plin de vitalitate, ambitios si ferm, reuseste sa-si mentina tineretea, este preocupat de felul in care arata si de sanatate. Puternic si indemanatic, stie sa-si organizeze bine viata astfel profita de toate oportunitatile care i se ofera. Economiseste, nu isi asuma riscuri inutile, muncitor si decis sa isi construiasca cariera si stabilitate financiara. Tendinta de a deveni materialist, dur sau exagerat in privinta aspectului fizic.

Celebritati: Vanessa Paradise

Marul (25 iunie - 4 iulie; 23 decembrie - 1 ianuarie)

Persoana influentata de acest copac este sensibila, inteligenta, detine un farmec aparte, carismatica, draguta si atragatore. Nativul are forme armonioase, de inaltime medie, care atrage privirile celor din jur atat prin frumusete cat si prin bunatate, generozitate. Mereu indragostit, isi doreste sa primeasca si sa ofere iubire, atent cu cei dragi, plin de pasiune si vitalitate, fidel, romantic si visator. Nemultumit, isi schimba des locul de munca, cheltuielile depasesc uneori veniturile.

Celebritati: Anthony Hopkins, Denzel Washington.

Bradul (5 - 14 iulie; 2 - 11 ianuarie)

Persoana nascuta sub influenta acestui arbore este misterioasa, inalta si eleganta, are atitudine aristocrata, inzestrata cu vointa extraordinara si simt al dreptatii, rezistenta, capabila sa traiasca in orice conditii si sa duca la bun sfarsit orice isi propune. Bradul este harnic, inteligent, rabdator, talentat, foarte ambitios si dedicat realizarii visurilor. Foarte stabil din punct de vedere al sentimentelor, iubeste arta si seste atras de antichitati, bijuterii. Uneori este egoist, incapatanat sau singuratic.

Celebritati Brad: Elvis Presley, Sylvester Stallone.

Ulmul (15 - 25 iulie; 12 - 24 ianuarie)

Nativul nascut sub influenta acestui arbore este o persoana inalta si impunatoare. Detine un puternic simt al dreptatii, sinceritate si toleranta. Are o atitudine calma, deschisa, vesela si optimista, avand incredere in oameni. Indraznet, ambitios, foarte bun organizator si conducator, fiind mereu pregatit pentru orice situatie insa cu o atitudine pozitiva. Persoana populara, creativa, blanda si iubitoare cu animalele, traieste in armonie. Tendita de a ierta mai greu si de a porunci.

Celebritati: Mihai Eminescu, Orlando Bloom.

Chiparosul ( 26 iulie - 4 august; 25 ianuarie - 3 februarie)

 Cel nascut sub influenta acestui copac este o persoana fermecatoare, puternica, vioaie si musculoasa. Ramane optimist chiar si in cele mai grele situatii, se adapteaza usor insa nu-si pierde niciodata credinta si speranta. Nu ii place singuratatea sau sa ii fie ingradita libertatea, isi doreste o viata armonioasa langa o persoana pozitiva. Este vesel, ospitalier, evita intotdeauna certurile. Prieten generos, fidel, pe care te poti baza. Poate deveni agresiv, rebel sau autoritar.

Celebritati: Arnold Schwarzenegger, Wolfgang Amadeus Mozart

Sursa foto: thequint.com

  •  
  •  
Andreea Dinca