Astrologie

#zodii astrologie #zodii silueta #astro-silueta

Expertul Acasa.ro, Antonia Dragomir, astrolog-psiholog: Astro-silueta: astrele te ajuta sa fii in forma!

Expertul Acasa.ro, Antonia Dragomir, astrolog-psiholog: Astro-silueta: astrele te ajuta sa fii in forma!

Chiar daca primordial este eternul (spiritul), si nu efemerul (trupul), e necesar sa gasim un echilibru intre trup si suflet, cel relevat de matricea noastra energetica. Si cum Soarele e sursa vitalitatii, in arhetipul tau solar (zodia natala) gasesti energia care te face mai mult sau mai putin sportiv, precum si mineralele care-s de respectat in alegerile culinare. Acum fiind perioada-n care tocmai soarele ne cere sa ne expunem trupul, iar reprezentantele sexului frumos sunt cele mai dornice sa fie in forma, ma voi adresa in primul rand acestora!

Berbec (21 martie-20 aprilie)

Esti cea mai activa femeie din tot zodiacul, multe persoane nascute in semnul tau practicand chiar sport de performanta. Daca te dezici de la natura ta si alegi o viata sedentara, planeta care te guverneaza, Marte, planeta energiei fizice, te va face irascibila si agitata, tu fiind oricum temperamentala si predispusa la nervozitate. Mai pot aparea si migrene, capul fiind componenta corpului pe care o guverneaza Berbecul. Ca atare, iti sunt recomandate sporturile de competitie cu un grad de risc, care-ti satisfac nevoia de reusita prin forta, dar te si ajuta sa te descarci, o conditie sine qua non pentru echilibrul tau. Intr-un cuvant, sporturi precum alpinismul, intrecerile, si in primul rand artele martiale. Insa, se impune precautie si atentie la accidente!

Pentru ca planeta Marte reprezinta sangele, masa musculara si fierul, ai nevoie de suficient fier si vitamina B12 ca sa ai sangele oxigenat si hemoglobina mentinuta la nivelul necesar, precum si de potasiu pentru intretinerea muschilor si a ritmului cardic. E recomandabil sa maresti cantitatea de fibre din alimentatie prin paine neagra sau cereale, si fiind semn de foc, trebuie sa suplimentezi si aportul de apa.

Taur (21 aprilie-20 mai)

Arta culinara nu-ti este deloc necunoscuta, ci din contra, fiind o gurmanta, petreci ceva timp in bucatarie. Din acest motiv, statistic vorbind, rar exista o nativa Taur fara forme, kilogramele in plus fiind adesea o problema, si datorita incapacitatii de a transforma ceea ce mananci in energie. Insa, odata ce ai ales o dieta, categoric o vei respecta, pentru ca esti metodica si rabdatoare. In acest sens sunt binevenite tratamentele naturiste bazate pe ceaiuri de slabit. Oricum, rezultatele apar lent, decisiva fiind deschiderea ta la nivel mental fata de schimbare. Si trebuie sa te bazezi pe dieta, pentru ca a ta silueta nu va fi foarte mult transformata prin sport, dat fiind faptul ca ai un metabolism lent si iubesti confortul. Totusi, te poti dedica plimbarilor in natura, gradinaritului, golfului si dansului. Taurul guverneaza gatul, ceafa, si sistemul metabolic in general, glanda tiroida fiind in mod deosebit punctul vulnerabil. Drept urmare, iodul este necesar pentru functionarea acesteia, precum si seleniul, vitamina E si bioflavonoidele pentru mentinerea frumusetii si actiunea metabolica.

Gemeni (21 mai-21 iunie)

Esti opusa nativelor Taur: tu ai un metabolism rapid, acum te poti ingrasa, acum poti sa slabesti, adori schimbarile, astfel incat esti deschisa sa adopti un nou stil de viata, dar te plictisesti repede si nu ai rabdare ca o dieta sa dea rezultate. Adesea, fiind agitata si dornica sa actionezi in mai multe directii simultan, ai tendinta sa mananci nesanatos, dezordonat, pe fuga. De fapt, pare-se ca pentru tine s-a inventat fast-food-ul. De aici, si riscul de a te balona si de a avea oscilatii in greutate. Daca ai probleme in acest sens, incearca sa respecti un program regulat de masa, sa nu mai gusti nimic intre mese, si sa mananci alimente in portii mici, dar cu valoare nutritiva, pentru a-ti echilibra organismul. De asemenea, este primordiala relaxarea in timpul mesei si eludarea bauturilor excitante. Gemenii guverneaza mainile, umerii si plamanii, ceea ce reflecta necesitatea de a invata sa respire, sa se relaxeze si sa inspire adanc, pentru ca apoi sa expire tot aerul. Drept urmare, activitatile fizice indicate sunt cele-n care mainile sunt folosite, tenisul fiind un exemplu relevant, iar acestea ar fi bine sa fie facute in aer liber, cat mai curat, cu accent pe aerosoli.

Rac (22 iunie-22 iulie)

Multe persoane nascute-n acest semn lucreaza in industria alimentara, Racii fiind chiar bucatari celebri, si nu intamplator au o relatie total emotionala cu mancarea, incat poti intelege multe din starile lor analizand modul in care se hranesc. Si asta, datorita faptului ca semnul Rac guverneaza pieptul si stomacul, surse de hrana si ingrijire. De aceea, starile tale emotionale fluctuante, sensibilitatea si susceptibilitatea care te predispun la depresie si melancolie periodica, te pot expune si la tulburari diverse de alimentatie precum anorexie, bulimie, la ulcere sau alte afectiuni gastrice, sau pur si simplu la probleme de greutate. Drept urmare, nu cat exercitiile fizice sunt solutia, cat starea de bine interioara. Asta nu inseamna ca nu sunt oportune sporturile acvatice: inotul, surfingul, canotajul, scufundarile subacvatice, etc, multi nativi nascuti in acest semn simtindu-se cu adevarat in mediul lor natural atunci cand sunt intr-o barca sau pe un vapor.

Vitamina A si betocarotenul sunt necesare pentru dezvoltarea si intretinerea membranelor mucoase, inclusiv a stomacului si a tractului digestiv. Produsele lactate pot agrava alergiile la care esti foarte vulnerabila.

Leu (23 iulie-22 august)

Din nevoia ta naturala de a straluci si de a te simti adorata, aspectul fizic este mai mult decat important, si drept urmare investesti mult in acest sens, chiar te si rasfeti. Insa, fii atenta sa nu exagerezi cu experimentele! Corpul tau este carnos, osatura puternica, iar pofticioasa cum esti, excesele alimentare se depun direct pe abdomenul inferior. O dieta corespunzatoare e tot ce ai nevoie, una hipocalorica care sa aiba in vedere predispozitia ta la probleme cu colesterolul, si odata aleasa, vei ramane in forma pentru ca ai o digestie buna, esti activa, iar Soarele, astrul care te guverneaza, iti confera o natura solara chiar adesea imuna in fata slabiciunilor fiziologice. Doar ca, aceasta natura trebuie sa fie intretinuta chiar prin expunerea la razele solare, desigur, nu in exces. Sporturile preferate sunt cele de echipa, cu conditia ca tu sa fii capitanul echipei si sa te simti in centrul atentiei. In general activitatile indicate sunt tenisul, jogging, artele martiale, si dansul. Totusi, atunci cand exista un dezechilibru interior, problemele pot aparea in mod deosebit in zona coloanei vertebrale si a cordului, acestea fiind zonele pe care le guverneaza semnul tau. Drept urmare, ai nevoie de magneziu, de calciu, si de coenzima Q10, si trebuie sa acorzi mare importanta echilibrului de potasiu si sare, care este foarte important pentru inima ta.

Fecioara (23 august-22 septembrie)

Nascuta in semnul sanatatii, in general cunosti multe despre tratamente, homeopatie, aromaterapie, si esti atenta la alimentatie, fiind chiar una dintre acele persoane care pot adopta natural un regim vegetarian, sau pot tine post periodic. Insa, nu uita ca semnul tau guverneaza tocmai intestinele si colonul, si esti sensibila la orice dezechilibru aparut in alimentatie. De regula, acesta apare pe fond nervos, din incapacitatea de relaxare, tu fiind si un semn mental perfectionist care are menirea sa fie un exemplu de om dedicat muncii, si atunci cand sunt probleme in activitatea ta profesionala, sau cand muncesti prea mult, nu te dedici corpului tau asa cum se impune.

De aceea, activitatea fizica iti este necesara pentru a te elibera in primul rand de stres, si apoi ca sa slabesti. Iti sunt recomandate yoga si tai chi pentru a-ti echilibra mintea si corpul. Nu subestima relatia ta cu natura, si chiar alege intotdeauna sa faci miscare in natura, si nu intr-o sala de sport. La varsta adecvata sunt indicate si jocurile de rapiditate (badminton, tenis), ca apoi sa te orientezi spre sporturile mai linistite, precum golful, ciclismul si mersul pe jos.

Vitamina B-complex te va ajuta sa-ti controlezi anxietatea, iar acidul para-aminonenzoic este necesar pentru mentinerea intestinelor si utilizarea proteinelor.

Balanta (23 septembrie-22 octombrie)

Pentru o venusiana ce esti, silueta este mai mult decat importanta, astfel incat controlarea greutatii este o necesitate in viata ta, pentru a compensa efectele metabolismului tau lent. Cele mai mari sanse de reusita le are o dieta adoptata in cuplu, Balanta fiind tocmai semnul cuplului. Altfel, lipsa de disciplina si comoditatea caracteristica va face imposibila urmarea consecventa a unui stil de viata sanatos. Te ajuta si capacitatea de adaptare la noi situatii, dar esti in acelasi timp si prudenta, analizand bine fiecare dieta pana o alegi pe cea mai potrivita.

Primordial este sa bei apa din belsug pentru a elimina toxinele din organism, si desigur sa nu bei alcool si bauturi carbogazoase, deoarece pot afecta rinichii. Poate fi necesar un supliment de potasiu care sa creeze echilibrul nivelului de apa si sa stimuleze rinichii sa elimine reziduurile. Vitamina E, P, si seleniul sunt benefice pentru pastarea frumusetii simbolizate de Venus, mai ales ca pielea sensibila a Balantelor arata imediat efectele oricarui dezechilibru, exces.

Planeta Marte (a activitatii fizice) nu se simte bine in semnul tau, de aceea nu te reprezinta exercitiile intense si adesea esti o persoana sedentara. Precum si in cazul dietei, solutia ar fi ca cineva apropiat, in mod deosebit partenerul, sa te stimuleze in acest sens, si chiar sa faceti miscare impreuna. Dintre toate sporturile, poti excela in gimnastica, tenis si badminton.

Scorpion (23 octombrie-21 noiembrie)

Alaturi de nativele semnului Berbec, si tu esti una dintre cele mai dinamice persoane, fiind guvernata tot de planeta actiunii, Marte. Insa Pluto, cealalta planeta care te guverneaza te predispune la excese si la atitudini radicale. De aceea regimurile drastice nu sunt indicate, dar nici dietele cu jumatati de masura. Alimentele puternic aromate sau condimentate nu trebuie sa lipseasca din dieta sa.

De regula corpul tau este musculos, zvelt, iar grasimile se depun pe abdomen si talie, dar si pe maini si fata. Si este firesc sa doresti sa mananci mult din nevoia ta de energie, insa solutia este ca energia inepuizabila de care dispui sa fie canalizata intr-o activitate sportiva adecvata. Fiind un semn de apa, te poti deda cu succes sporturilor acvatice (inot, canotaj, scufundari, etc.), dar si atletismul si artele martiale sunt de asemenea sporturi solicitante, care ard multe calorii si sunt potrivite pentru latura ta martiana, agresiva.

Ceea ce trebuie sa inveti in mod deosebit este sa nu mai dai multa importanta problemelor, si sa nu-ti mai reprimi furia, gelozia si resentimentele, in acest sens fiind indicate tehnici de relaxare, deoarece aceste stari pot influenta si modul in care te alimentezi. In dieta trebuie sa existe cantitati adecvate de zinc esentiale pentru procesul general de vindecare.

Sagetator (22 noiembrie-21 decembrie)

In cazul tau, membrele sunt musculoase, iar excesul ponderal este limitat la zona coapselor, soldurilor si feselor, pentru ca Jupiter guverneaza aceste zone, si fiind planeta abundentei, te face pofticioasa. Ai mult entuziasm atunci cand incepi o noua dieta, dar nu dispui de rabdare si nu prea poti respecta regulile pentru a finaliza procesul. Doar firea ta optimista te poate ajuta. Totusi, tot pe sport poti miza, pentru ca esti reprezentanta celui de-al treilea semn de foc care arde mult prin miscare si mai putin printr-un regim alimentar, cu mentiunea sa adopti un program de execitii variat pentru a eluda plictiseala. In general orice sport practicat in grup sau in doi este indicat, mai exact sporturi precum volei, ski, basket, rolele, sau chiar antrenamentele de autoaparare. Sa nu uitam si de nevoia ta de aventura si provocare, pe care o va putea satisface parasutismul, alpinismul, cursele auto, si zborul cu parapanta. Excesul de zahar, grasimi sau chiar alcool pot afecta ficatul, care este o alta zona sensibila a Sagetatorului, iar pentru a mentine buna functionare a acestuia si pentru a metaboliza grasimile ai nevoie de cantitati adecvate de vitamina K, inozitol, mangan si molibden.

Capricorn (22 decembrie-20 ianuarie)

Cum planeta care te guverneaza, Saturn, inseamna printre multe altele si imaginea publica, iti poate amplifica atentia acordata propriei imagini. Spre deosebire de alte native, tolerezi usor restrictiile si rutina, si tinand cont de disciplina si perseveritatea ta, ai potentialul necesar sa-ti atingi scopul. Iti sunt recomandate activitatile care necesita rezistenta, drumetiile si alpinismul fiind cele mai apropiate de natura ta saturniana, la nivel simbolic, Saturn reprezentand tocmai muntele. Si cum Capricornul este un semn care are nevoie de reusita sociala, nu trebuie sa omiti si acele activitati care au o componenta sociala. Asadar, te poti inscrie intr-un club de golf sau tenis, sau in orice activitate sportiva care se imbina cu cea profesionala. Dincolo de practicarea unui sport, la nivel psihologic e necesar sa diminuezi din rigiditatea caracteristica. Apoi, daca ai calciu, magneziu, si vitamina C suficiente pentru oase, dinti si o piele sanatoasa, dar si pentru a-ti mentine nervozitatea sub control, Saturn te recompenseaza cu o forma fizica buna pana la varste inaintate, semnul tau fiind unul dintre cele mai longevive. De asemenea, terapiile alternative, cum ar fi chiropractica, sunt necesare pentru Capricorni, care guverneaza scheletul, oasele si dantura.

Varsator (21 ianuarie-18 februarie)

Spre deosebire de semnul precedent, Varsatorul nu apreciaza restrictiile si e stimulat doar prin inventivitate. De asemenea, chiar daca esti o personalitate independenta, ai nevoie sa apartii unui grup si daca aceasta apartenenta te motiveaza, esti pe drumul cel bun. Oricum, un semn nonconformist si mental ca tine, are nevoie de metode mai putin clasice si fiziologice pentru a se simti in forma. De aceea, vei rezona cu vegetarianismul, meditatia, yoga, si chiar poti apela la hipnoza sau autohipnoza. O alta pasiune poate fi saritura cu parasuta sau parapanta, Varsatorul fiind in fond semnul aviatiei.O dieta saraca in grasimi, benefica pentru inima si circulatie, din care nu trebuie sa lipseasca magneziul, asociata cu sportul efectuat cu regularitate sunt cele doua conditii esentiale pentru prevenirea problemelor circulatorii, pentru ca Uranus, planeta care te guverneaza, este asociata cu sistemul circulator, dar si cu gleznele.Insa, te poti vindeca si cu ajutorul acupuncturii si chiropracticii, deoarece Saturn este cea de-a doua planeta care te guverneaza, iar aceste tehnici vizeaza sistemul nervos si energia organismului.

Pesti (19 februarie-20 martie)

Spirituala cum esti (sau ar trebui sa fii), nu te preocupa atat de mult aspectul exterior. Nu esti o fire sportiva, ci din contra, esti indulgenta cu propria persoana, traind mai mult intr-o dimensiune a visului, decat intr-una materiala, corporala, insa dintre toate tipurile de activitati sportive, inotul este primordial. Si apoi, dupa cateva ore periodice de bazin, te poti rasfata cu un masaj.

Daca totusi te tenteaza si fitnessul, modul cel mai corect de abordare ar fi un regim holistic de fitness, care sa vizeze atat corpul, cat si sufletul. De aceea, tu rezonezi cel mai bine cu orice forma de yoga, de miscare care-ti acceseaza canalele energetice si te conecteaza cu intreg universul, dar si cu dansul, pentru ca Neptun, planeta ta, este fluida, reprezentand formele artistice si ezoterice de manifestare.

Pestii guverneaza picioarele, si din acest motiv trebuie sa ai grija sa eviti intinderile sau chiar fracturile. In acelasi timp, fiind sensibila la toxine, ai nevoie de detoxifiere mai des decat orice alt semn. Exista tendinta de a retine apa, si ai dificultati in procesarea alcoolului si a drogurilor, ca atare si medicamentele pot provoca haos in organism. Indicate sunt acidul pantotenic si echinaceea, pentru intarirea sistemului imunitar, si el vulnerabil.

Sursa foto: weightlossresources.co.ukĀ 

  •  
  •  
Antonia Dragomir