Aperitive

#aperitiv #carne #vitello tonatto #pulpa de vitel

Vitello Tonatto

Vitello tonnato este un aperitiv de inspiratie italiana, foarte savuros, potrivit pentru o masa aniversara.

Ingrediente pentru vitello tonnato

1/2 kg pulpa de vitel

1 ceapa mica

2-3 catei de usturoi

1 lingurita rozmarin

3 frunze dafin

1/2 tulpina telina

1 lingurita mix de piper

100 g ton in ulei

1 lingurita pasta de ansoa

3 galbenusuri de oua, fierte

30 g capere

1 lingurita mustar

1/2 l vin alb

suc de lamaie

sare

ulei de masline

Cum se prepara vitello tonatto

Pune pulpa de vitel la fiert intr-o oala cu apa si 1/2 l de vin. Acopera carnea cu lichid, apoi adauga si o lingurita de sare. Lasa pulpa la fiert, la foc mic, circa o ora si jumatate.

Dupa ce iei spuma din oala, adauga ierburile aromate, ceapa taiata in jumatate, usturoiul, piperul si tulpina de telina.

Intre timp, pregateste sosul. Freaca galbenusurile de ou fierte cu putin ulei, ca la maioneza. Adauga apoi mustarul, caperele, pasta de ansoa, tonul scurs de ulei si mixeaza-le usor. Adauga si putina zeama de lamaie.

Dupa ce ai fiert carnea, las-o un timp la racit, apoi feliaz-o cat mai subtire.

Cum se serveste vitello tonatto

Serveste acest aperitiv cu sosul de ton rece, decorat cu capere si verdeata.

Foto: antipasti-e-piu.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete