Aperitive

#sushi #sushi cu crab #gunkan sushi #nigiri sushi #retete sushi

Retete inedite de sushi cu care-ti vei uimi invitatii

Ai invitati la masa si nu vrei sa-ti astepti oaspetii cu mancaruri traditionale romanesti? O varianta cu care sigur ii vei surprinde este sushi. Preparatul traditional japonez, pe cat este de spectacolos, pe atat este de usor de preparat. Sushi este o combinatie delicioasa intre orez, peste (adesea crud), otet de orez, wasabi, uneori alge (nori) la care se adauga sos de soia si ghimbir. Din acestea se pot face diverse combinatii savuroase.

Iata trei retete care ii vor face pe oaspetii tai sa ma ceara o portie:


1. Sushi cu crab

Sushi cu crab se prepara usor, in doar 10 minute. Pentru a prepara Sushi cu crab, incepe prin a infasura planseta de bambus intr-o folie de plastic alimentara. Acopera o foaie de nori cu un strat subtire de orez si asaz-o pe planseta de bambus, astfel incat foaia de nori sa fie deasupra.

Adauga betisoare de crab, felii de avocado si de castraveti. Apoi, cu ajutorul plansetei, ruleaza ingredientele pana obtii forma dorita. Orneaza capetele cu ardei rosu si foi de ruccola. La final, taie ruloul in felii potrivite si serveste-l rece.


2. Gunkan sushi

Gunkan sushi este unul dintre cele mai fine preparate ale bucatariei japoneze, iar aspectul sau inedit va fi un adevarat deliciu pentru ochii pofticiosilor. Prepararea acestei delicatese este una destul de simpla.

Taie o foaie de nori in doua fasii, care sa aiba latimea de 5 centimetri. Apoi, formeaza o mingiuta de orez cu dimensiunea putin mai mare decat cea a unui ou de prepelita si infasoara o fasie de nori in jurul circumferintei mingii de orez.

Asaza mingea de orez invelita in nori cu una dintre cele doua parti descoperite in sus si adauga o lingurita de caviar deasupra pana acoperi orezul in totalitate. Gunkan Sushi se poate servi cu sos de soia, wassabi si ghimbir.


3. Nigiri sushi

Nigiri sushi este un preparat traditional japonez foarte apreciat de iubitorii de sushi. Pentru a-l prepara, umezeste-ti mainile, pentru a nu se lipi orezul de maini. Formeaza din orez o forma dreptunghiulara cu margini rotunjite si cu lungimea de aproximativ 5 centimetri si inaltimea si latimea de 1,5 centimetri, apasand pe margini.

Poti rula orezul in mana, insa usor, fara sa apesi prea tare, deoarece acesta nu trebui sa-si piarda din aerul care s-a acumulat intre boabele de orez. Deasupra pune o bucata de peste crud: somon, ton, dorada, crevete (crud sau gatit) sau caracatita. Nigiri sushi se serveste rece cu ghimbir in saramura si sos de soia.



Sursa foto: lifesux.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete