Aperitive

#sosuri #retete #tofu #tofu prajit

Tofu prajit cu sos picant

Ai decis sa treci la o alimentatie usoara si ai renuntat la mancarurile bazate pe carne? Poti pregati retete gustoase si din ingrediente vegetariene, iar aperitivele de tofu prajite reprezinta o varianta accesibila.

Ingrediente pentru tofu prajit cu sos picant

400 g tofu, taiat felii

1/2 lingura pasta chilli cu usturoi

1 lingurita suc tamarin

1 lingurita zeama lime

1 lingura sos de soia

30 ml apa

125 ml ulei

Cum se prepara tofu prajit cu sos picant

Pune uleiul la incins, intr-o tigaie tip wok. Adauga feliile de tofu si rumeneste-le, la foc iute, intorcandu-le pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie. Scoate feliile de tofu si scurge-le pe servete de bucatarie.

Intre timp, pune intr-o craticioara de inox pasta de chilli, sucul de tamarin, zeama de lime, sosul de soia si apa. Lasa totul la fiert, la foc mediu, pana ce da in clocot, apoi micsoreaza flacara de la aragaz. Amesteca in continuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Cum se serveste tofu cu sos picant

Serveste chilli cald, cu sos picant alaturi.

Foto: foodrefashionista.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare