Aperitive

#retete cu telina #reteta cu pastarnac #preparate la cuptor

Telina cu pastarnac la cuptor

Telina cu pastarnac la cuptor este usor de preparat si foarte gustoasa. Are o consistenta cremoasa si o aroma aparte. Se serveste simpla sau ca garnitura pentru diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru telina cu pastarnac la cuptor


600 grame pastarnac taiat in cubulete
1 kg telina taiata in cubulete
25 grame unt
40 grame smantana
nucsoara rasa
1 frunze de salvie tocate
50 grame pesmet
50 grame parmezan ras
30 grame fulgi de migdale
10 ml ulei de masline.


Cum se prepara telina cu pastarnac la cuptor


Fierbe pastarnacul in apa fierbinte cu sare, timp de 5 minute. Adauga apoi si telina si mai lasa pe foc timp de 10 minute. Scurge apoi bine, zdrobeste-le bine pana obtii un piure. Adauga untul si smantana.

Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si putina nucsoara si frunzele de salvie. Toarna compozita intr-o tava unsa cu unt.

Incinge cuptorul la 200 de grade. Amesteca pesmetul cu parmezanul, migdalele si uleiul. Asezoneaza si presara peste legume. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se serveste telina cu pastarnac la cuptor


Telina cu pastarnac la cuptor se serveste ca atare. Poate insoti diverse preparate din carne.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului