Aperitive

#lamai #busuioc #oua #ulei de masline #patrunjel #parmezan #smantana #somon #tarta #fenicul #capere

Tarta cu somon, busuioc si patrunjel

Tarta cu somon este un fel de mancare fumat , elegant, foarte potrivit pentru un aperitiv sau o gustare.
 

Ingrediente pentru tarta cu somon, busuioc si patrunjel
 

  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 200 ml smantana
  • 1/3 cana frunze busuioc, taiate fin
  • 250 gr fumat taiat
  • 2 lamai
  • 1/2 legatura patrunjel, doar frunzele
  • 2 bucati fenicul, taiate fin
  • 50 gr capere, scurse
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 cana faina integrala
  • 110 gr unt nesarat, taiat
  • 1/3 cana parmezan ras.
     

Cum se prepara tarta cu somon, busuioc si patrunjel
 

Amesteca faina, untul si sarea intr-un blender. Adauga parmezanul si 60 ml apa. Framanta aluatul, pune-l intr-o folie de plastic si da-l la frigider 15 minute. Intinde aluatul intr-o tava de tarta cu hartie de copt si da la cuptor 15 minute la 180 grade Celsius.

Bate ouale, galbenusul si smantana, adauga piper si busuioc. Pune somonul deasupra blatului de tarta si toarna umplutura din oua. Da la cuptor 30 de minute. Fa o salata din lamaie si coaja de lamaie cu patrunjel, fenicul, capere, ulei, sare si piper.
 

Cum se serveste tarta cu somon, busuioc si patrunjel
 

Tarta rece se serveste cu salata.



Sursa foto : lesliefehling.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului