Smochinele umplute cu gorgonzola si alune de padure sunt niste aperitive deosebite, care se pot regasi pe platourile unei petreceri sofisticate.
Ingrediente pentru smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure
- 12 bucati smochine proaspete
- 1 lingura otet balsamic
- 1/4 lingurita sare de mare
- 150 g branza gorgonzola
- 50 g alune de padure prajite
Cum se prepara smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure
Taie smochinele pe jumatate, apoi pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste smochinele cu otet balsamic si presara peste ele putina sare de mare.
Separat, pregateste un amestec din branza gorgonzola si alune de padure tocate marunt.
Asaza umplutura de gorgonzola pe fiecare jumatate de smochina. Pune tava la cuptor, la 180 de grade, circa 5 minute.
Cum se servesc smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure
Serveste aceste aperitive calde.
Sursa foto: oprah.com