Aperitive

#rosii #ciuperci #rosii umplute #aperitive #retete craciun # retete sarbatori

Rosii umplute cu ciuperci de Craciun

Rosiile umplute cu ciuperci constituie un aperitiv delicios, cu aspect festiv, potrivit pentru un platou pe masa de sarbatori .
 

Ingrediente pentru rosii umplute cu ciuperci
 

  • 6 rosii
  • 3 linguri unt
  • 450 gr ciuperci, taiate fin
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 2 linguri smantana
  • 1/4 cana pesmet
  • parmezan ras
  • patrunjet maruntit
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara rosiile umplute cu ciuperci
 

Taie rosiile in jumatate pe orizontala. Scobeste apoi 1/4 cana de miez din fiecare jumatate. Asezoneaza cu sare si piper. Topeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul 2 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le cam 20 de minute, pana devin maronii. Adauga smantana si continua sa tii pe foc pana cand sosul aproape s-a evaporat complet. Adauga sare si piper dupa gust. Ia tigaia de pe foc si adauga pesmetul, amestecand foarte bine.

Umple fiecare rosie cu 1/4 cana din compozitia de ciuperci. Adauga parmezan si patrunjel pe fiecare rosie umpluta. Aseaza rosiile pe o hartie de copt intr-o tava si da la cuptor la 220 grade Celsius pentru 8 minute.
 

Cum se servesc rosiile umplute cu ciuperci
 

Rosiile se servesc ca atare.

Sursa foto: v- gourmet .com
Autor: Andra Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare