Aperitive

#salata de branza #mumie #halloween #salata #aperitive halloween # retete halloween

Retete de Halloween: Salata aperitiv cu branza, in forma de mumie

Organizezi o petrecere de Halloween sau doar vrei sa-ti surprinzi placut copiii cu o reteta inedita? Iti recomandam aceasta salata sanatoasa cu branzeturi, in forma de mumie. Se prepara rapid si este un aperitiv perfect pentru o cina festiva.

Ingrediente pentru salata cu branza in forma de mumie

  • 100 grame branza elvetiana
  • 100 grame branza cheddar
  • 100 grame crema de branza
  • 50 grame smantana
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • ½ ardei gras rosu, copt, tocat marunt
  • 25 grame bacon prajit si taiat bucatele mici
  • 25 grame migdale tocate juliene
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • 2 boabe piper rosu
  • ardei gras rosu

Cum se prepara salata cu branza in forma de mumie

Intr-un vas incapator adauga smantana si jumatate din cantitatea de crema de branza. Mixeaxa totul foarte bine pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga branza elvetiana, branza cheddar, ceapa, baconul si migdalele si amesteca totul foarte bine. Asezoneaza salata cu sare si piper dupa gust.

Acopera vasul in care ai pregatit salata si adauga-l la frigider minim o ora pentru a se raci. Cand s-a racit complet, scoate salata din frigider si aseaza-o pe un platou, avand grija sa-i dai forma unei mumii.

Amesteca restul de crema de branza cu laptele, pana obtii o crema spumoasa. Cu ajutorul unui sprit aduga crema formata pe intregul corp al mumiei, sub forma unor bandaje.

La final taie o bucatica din ardeiul rosu pentru a forma gura si adauga boabele de piper in locul ochilor.

Cum se serveste salata cu branza in forma de mumie

Serveste salata cu branza, rece cu felii de paine prajita sau biscuiti sarati.

Sursa foto: eatingrichly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului