Briosele cu spanac si parmezan sunt usor de realizat si foarte gustoase. La prepararea lor pot participa si copiii, care se vor distra modeland pesmetul pe fundul tavilor de briose . Aceste briose se pot servi atat simple, cat si cu un pahar de lapte, dimineata la micul dejun.
Ingrediente pentru briose cu spanac si branza
- 100 grame pesmet
- 2 cepe tocate
- 200 grame piure de cartofi
- 200 grame spanac
- 1 catel de usturoi pisat
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 200 grame parmezan ras
-
sare
- piper.
Cum se prepara briosele cu spanac si parmezan
Unge o tava cu forme de briose cu putin ulei. Tapeteaza apoi formele cu pesmet.
Intr-o tigaie incinge putin ulei de masline si caleste ceapa timp de 5 minute . Adauga apoi piureul, spanacul, usturoiul, sarea si piperul.
Intr-un bol combina laptele cu ouale. Amesteca bine. Adauga apoi parmezanul. Toarna aceasta compozitie peste ceapa si spanac. Amesteca totul bine.
Toarna apoi compozitia in formele de briose. Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 35 de minute.
Cum se servesc briosele cu spanac si parmezan
Briosele cu spanac si parmezan se servesc ca atare.