Daca iti raman resturi precum cele de friptura , cascaval , sunca, muraturi , fa din ele un platou de aperitive delicioase. Prajeste paine, taie-o pentru a avea o forma regulata, pune umplutura si serveste cu betigase de aperitive sau scobitori.
Ingrediente pentru aperitive cu paine prajita si resturi de mancare
- 16 felii taiate de paine, mici
- unt sau margarina
- resturi: branza, muraturi, sunca etc
- 4 oua, batute
- 4 linguri lapte
- sare
- piper negru macinat
- 2 linguri ulei
-
betigase.
Cum se prepara aperitivele cu paine prajita si resturi de mancare
Unge painea cu unt sau margarina si adauga umplutura folosita (resturile). Bate ouale intr-un castron, toarna laptele si condimenteaza cu sare si piper.
Pune painile in aceasta umplutura cu grija, pentru a se unge pe toate partile si apoi prajeste-le intr-o tigaie cu ulei incins sau unt.
Le poti praji cam 4 minute, pana devin aurii.
Cum se servesc aperitivele cu paine prajita si resturi de mancare
Se servesc cu betigase pentru aperitive sau scobitori.
Sursa foto: mammatown.blogspot.com