Aperitive

#morcovi #quiche #ceapa #aperitiv #condimente #lapte #oua #branza #placinta #unt

Quiche de morcovi si ceapa

Quiche -ul de morcovi si ceapa poate constitui un aperitiv, dar si un fel principal satios si foarte gustos. In plus, acest preparat arata foarte bine si este potrivit pentru o masa speciala.
 

Ingrediente pentru de morcovi si ceapa
 

  • o foaie pentru placinta
  • 3 linguri unt
  • 3 cepe tocate
  • 3 morcovi maruntiti
  • 2 linguri faina
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana branza elvetiana, rasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita salvie uscata, tocata
  • 1 lingurita condimente
  • 1 lingura arpagic uscat, taiat
  • 1 lingurita patrunjel uscat, tocat.
     

Cum se prepara quiche-ul cu morcovi si ceapa
 

Pune foaia de placinta intr-o tava si da-o la cuptor 10 minute la 235 grade Celsius.

Pune untul intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii cam 7 minute, pana cand s-au inmuiat. Ia-i de pe foc, adauga faina si apoi restul ingredientelor. Pune iar tigaia pe foc si lasa mancarea sa se faca pana cand branza s-a topit.

Toarna intreaga compozitie peste foaia de placinta, apoi da placinta la cuptor 30 de minute, la 180 grade Celsius, pana cand a capatat o forma ferma.
 

Cum se serveste quiche-ul cu morcovi si ceapa
 

Se serveste feliat, la temperatura camerei.


Sursa foto: seattlepi.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare