Daca iti place mult porumbul, ce-ai spune despre un castron de boabe galbene si proaspete, condimentate cu plante aromatice ? Incearca o reteta de porumb aromat cu cimbru , patrunjel , marar si usturoi. Mancarea va fi gata in 20 de minute.
Ingrediente pentru porumb aromat cu marar, cimbru si patrunjel
- 12 cani boabe porumb
- 1 cana apa
- 1/2 cana unt
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita marar
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita condimente italienesti
-
1/4 lingurita cimbru uscat.
Cum se prepara porumbul aromat cu marar, cimbru si patrunjel
Pune porumbul la fiert in apa si lasa-l pana cand da in clocot.
Da focul mai mic, acopera si lasa la fiert inca vreo 6 minute, pana cand boabele s-au inmuiat bine.
Scurge apa, apoi pune in cratita condimentele si lasa-le cateva minute.
Cum se serveste porumbul aromat cu marar, cimbru si patrunjel
Porumbul se serveste simplu, ca atare sau pe post de garnitura la preparate din legume sau fripturi.
Sursa foto: crockpot.cdkitchen.com