Placinta cu pui si legume este satioasa si foarte gustoasa, fiind pe placul tuturor. Acest fel de mancare se face intr-o ora.
Ingrediente pentru placinta cu pui si legume
- 500 gr piept de pui
- 400 gr morcovi feliati
- 150 gr mazare
- 3 teline , taiate (tulpina)
- 75 gr unt
- 1 ceapa taiata
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita seminte telina
- 400 ml supa de pui
- 150 gr lapte
-
1 pachet aluat placinta .
Cum se prepara placinta cu pui si legume
Pieptul de pui trebuie sa fie fara oase si fara piele. Carnea se taie in cubulete. Pune intr-o cratita puiul, morcovii, mazarea si telina. Toarna apa pana le acoperi si lasa la fiert 15 minute. Scurge legumele bine intr-o sita.
Soteaza ceapa in unt pana devine translucida. Adauga faina, sarea, piperul si semintele de telina. Toarna incet supa de pui si laptele. Lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa. Ia tigaia de pe foc.
Tapeteaza o tava si intinde o foaie de aluat. Pune umplutura de pui, apoi cea de ceapa. Acopera cu alta foaie de aluat si sigileaza marginile. Inteapa cu furculita pe toata suprafata pentru ca aburii sa poata iesi. Da la cuptor placinta 35 de minute la 220 grade Celsius.
Cum se prepara placinta de pui si legume
Lasa la racit 10 minute placinta, apoi serveste.
Sursa foto: foursquare.co.nz