Pateurile cu branza sunt pufoase si foarte gustoase. Le poti face cu orice ocazie si pot constitui un preparat potrivit pentru pachetelul de scoala sau pentru serviciu.
Ingrediente pentru cu branza
- 8 linguri unt;
- 1 cana apa;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 cana faina;
- 4 oua;
- 1 cana branza rasa Cheddar ;
- 2 lingurite cimbru tocat;
- piper negru macinat.
Cum se prepara pateurile cu branza
Pune intr-o cratita apa, untul si sarea, apoi lasa la fiert, la foc iute. Da focul mai mic si adauga toata faina. Amesteca rapid pentru a obtine aluatul. Ia cratita de pe foc si lasa sa se raceasca putin, astfel incat compozitia sa fie calda, nu fierbinte. Pune ouale pe rand, amestecand de fiecare data dupa ce pui unul, astfel incat sa fie incorporat in aluat. Acesta trebuie sa capete o textura cremoasa.
Adauga branza rasa, cimbrul si putin piper. In loc de cimbru se poate folosi rozmarin. Fa bile din aluat si pune-le pe o tava cu hartie de copt. Da-le apoi la cuptor la 235 grade Celsius pentru 10 minute. Da apoi cuptorul la 195 grade Celsius si lasa pateurile sa se faca inca 20 de minute. Pateurile sunt gata cand arata ca niste bile umflate, pufoase si aurii.
Cum se servesc pateurile
Se servesc la temperatura camerei.
Sursa foto : stolenmomentscooking.com