Aperitive

#peste #somon #pate #somon afumat #pate de peste

Pate de somon afumat

Pateul de somon afumat este ideal pentru invitatii distinsi, pe care trebuie sa ii astepti cu delicatese culinare savuroase, care denota rafinament.


Ingrediente pentru pateul de somon afumat:

  • 200 g somon afumat
  • 125 g mascarpone
  • 85 g maioneza
  • 1 lingura de marar taiat marunt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura de crema de hrean
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 legatura de ceapa verde


Cum se prepara pateul de somon afumat:

Asaza intr-un castron somonul si mixeaza-l pana cand capata compozitia unei paste. Transfera-l apoi intr-un castron mare si adauga peste el mascarpone, maioneza, ceapa verde taiata marunt, mararul, sucul de lamaie, hreanul si mustarul, apoi amesteca bine.

Adauga la final sare si piper dupa gust, acopera vasul cu folie si pune-l la frigider aproximativ trei ore.


Cum se serveste pateul de somn afumat:

Pateul de somnon se serveste rece, in boluri micute, decorat cu o crenguta de marar.

Sursa foto: oneworldoneocean.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului