Aperitive

#ansoa #masline #pate

Pate de masline

Daca iti plac maslinele, poti face din ele chiar si pateu. Cu cateva mirodenii amestecate cu putina ansoa, vei obtine un pateu delicios.

Ingrediente pentru pate de masline
 

  • 2 cani masline negre fara samburi
  • ½ cana patrunjel proaspat, tocat
  • 2 bucati ansoa, fara oase
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri busuioc proaspat
  • 1 lingura capere
  • 1 usturoi mic, tocat
     

Cum se prepara pateul de masline
 

Pune intr-un blender maslinele, patrunjelul, ansoa, busuiocul, caperele, uleiul de masline, sucul si usturoiul tocat. Pune blenderul in functiune la o viteza medie, pentru ca sosul sa fie nici prea zgrumturos, nici prea fin.

Pune apoi sosul obtinut la frigider, acoperit, pentru 24 de ore.
 

Cum se serveste pateul de masline
 

Se serveste pe paine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete