Daca iti place branza cu mucegai , pregateste cateva aperitive din paine prajita, branza albastra si nuca . Preparatul este usor de facut si savuros. In mod sigur musafirii tai vor fi incantati.
Ingrediente pentru paine prajita cu branza albastra si nuci
- 1 paine bagheta
- ¼ cana unt, topit + ¼ cana unt
- 100 gr branza albastra, faramitata
- ½ cana nuci taiate
- ½ cana patrunjel proaspat, tocat
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara paine prajita cu branza albastra si nuci
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Taie bagheta in felii. Unge fiecare felie de paine, pe o singura fata, cu untul topit. Aseaza apoi feliile de paine pe o hartie de copt, intr-o tava, cu partea unsa in sus. Da painea la cuptor 7 minute, pana cand se rumeneste si s-a prajit.
Amesteca intr-un castron branza albastra, restul de unt, sarea si piperul. Dupa ce obtii o pasta omogena, unge cu ea fiecare felie de paine prajita, apoi pune deasupra nuca.
Da din nou painea la cuptor, pentru 6 minute, pana cand branza s-a topit si incepe sa faca bule.
Cum se serveste painea prajita cu branza albastra si nuci
Se serveste pe un platou, garnisita cu frunze de patrunjel proaspat, tocat.