Aperitive

#nuci #branza albastra #branza #paine

Paine prajita cu branza albastra si nuci

Daca iti place branza cu mucegai , pregateste cateva aperitive din paine prajita, branza albastra si nuca . Preparatul este usor de facut si savuros. In mod sigur musafirii tai vor fi incantati.

Ingrediente pentru paine prajita cu branza albastra si nuci
 

  • 1 paine bagheta
  • ¼ cana unt, topit + ¼ cana unt
  • 100 gr branza albastra, faramitata
  • ½ cana nuci taiate
  • ½ cana patrunjel proaspat, tocat
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara paine prajita cu branza albastra si nuci
 

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Taie bagheta in felii. Unge fiecare felie de paine, pe o singura fata, cu untul topit. Aseaza apoi feliile de paine pe o hartie de copt, intr-o tava, cu partea unsa in sus. Da painea la cuptor 7 minute, pana cand se rumeneste si s-a prajit.

Amesteca intr-un castron branza albastra, restul de unt, sarea si piperul. Dupa ce obtii o pasta omogena, unge cu ea fiecare felie de paine prajita, apoi pune deasupra nuca.

Da din nou painea la cuptor, pentru 6 minute, pana cand branza s-a topit si incepe sa faca bule.
 

Cum se serveste painea prajita cu branza albastra si nuci
 

Se serveste pe un platou, garnisita cu frunze de patrunjel proaspat, tocat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului