Painea cu si este foarte satioasa si se prepara destul de repede. O poti servi atat simpl, cat si la diverse aperitive .
Ingrediente pentru paine cu morcovi si alune
- 500 grame faina
- sare
- 150 grame morcovi
- 100 grame alune prajite
- 300 ml iaurt
- 130 ml lapte degresat.
Cum se prepara painea cu morcovi si alune
Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Amesteca faina cu sare si bicarbonat .Adauga apoi morcovii rasi, alunele si iaurtul. Adauga apoi treptat si laptele. Amesteca toate ingredientele pana obtii un omogen.
Pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si putina faina. Lasa sa creasca timp de 30 de minute, apoi da tava la cuptor.
Lasa painea la copt timp de 30 - 40 de minute.
Cum se serveste painea cu morcovi si alune
Painea cu morcovi si alune se serveste ca atare.