Aperitive

#ierburi aromatice #ierburi #paine

Paine cu ierburi

Painea cu ierburi este foarte aromata si usor de preparat. Este potrivita pentru gustari, salate si alte preparate. O poti consuma ca atare, cu unt si sare.


Ingrediente pentru painea cu ierburi

 

  • 300 ml apa;
  • 150 ml suc de portocala ;
  • 200 grame fulgi de ovaz ;
  • 50 grame unt;
  • 225 grame faina integrala;
  • 400 grame faina;
  • 50 grame zahar brun;
  • sare;
  • 30 grame drojdie;
  • 1 ou;
  • 70 grame parmezan;
  • 20 grame busuioc uscat;
  • 20 grame oregano ;
  • 20 grame cimbru;
  • 20 grame praf de usturoi.


Cum se prepara painea cu ierburi


Fierbe apa cu sucul de portocala si adauga fulgii de ovaz. Ia de pe foc si adauga untul. Intr-un bol amesteca faina integrala cu 75 grame faina alba , zahar, sare si drojdie. Incorporeaza mixtura de ovaz si ouale si amesteca bine.

Adauga apoi faina pana obtii o coca elastica si lasa la dospit timp de o ora.

Intr-un bol amesteca parmezanul cu busuiocul, oregano, cimbru si praful de usturoi. Din coca formeaza mai multe paini, aseaza-le in tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Scoate painile si unge-le cu amestecul de ierburi si parmezan. Mai da la cuptorul incins pentru 15 minute.


Cum se serveste painea cu ierburi


Painea cu ierburi se serveste ca atare, la diverse preparate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete