Painea cu ierburi este foarte aromata si usor de preparat. Este potrivita pentru gustari, salate si alte preparate. O poti consuma ca atare, cu unt si sare.
Ingrediente pentru painea cu ierburi
- 300 ml apa;
- 150 ml suc de portocala ;
- 200 grame fulgi de ovaz ;
- 50 grame unt;
- 225 grame faina integrala;
- 400 grame faina;
- 50 grame zahar brun;
- sare;
- 30 grame drojdie;
- 1 ou;
- 70 grame parmezan;
- 20 grame busuioc uscat;
- 20 grame oregano ;
- 20 grame cimbru;
- 20 grame praf de usturoi.
Cum se prepara painea cu ierburi
Fierbe apa cu sucul de portocala si adauga fulgii de ovaz. Ia de pe foc si adauga untul. Intr-un bol amesteca faina integrala cu 75 grame faina alba , zahar, sare si drojdie. Incorporeaza mixtura de ovaz si ouale si amesteca bine.
Adauga apoi faina pana obtii o coca elastica si lasa la dospit timp de o ora.
Intr-un bol amesteca parmezanul cu busuiocul, oregano, cimbru si praful de usturoi. Din coca formeaza mai multe paini, aseaza-le in tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Scoate painile si unge-le cu amestecul de ierburi si parmezan. Mai da la cuptorul incins pentru 15 minute.
Cum se serveste painea cu ierburi
Painea cu ierburi se serveste ca atare, la diverse preparate.