Ouale umplute sunt de cele mai multe ori solutii rapide, practice si foarte gustoase pentru o masa speciala, fie ca este de Sarbatori, ori cu ocazia unei petreceri cu prietenii. Amestecul de sunca , branza Cedar si maioneza da mancarii o savoare speciala si un gust care ii va face pe invitati sa mai ceara inca o portie.
Ingrediente pentru 24 de portii:
-
12 oua, fierte tari
-
O jumatate de cana de maioneza
-
4 fasii de sunca, prajita si maruntita
-
2 linguri de branza Cedar data pe razatoarea marunta
-
1 lingura cu mustar cu miere (in caz de nevoie poate fi facut din o jumatate de lingura de mutsar Dijon si o jumatate de lingura de miere)
-
Un sfert de lingurita de piper.
Cum se prepara ouale umplute cu sunca si branza Cedar:
-
Fierbe ouale tari si lasa-le sa se raceasca. Prajeste sunca si marunteste-o.
-
Taie ouale in jumatate, pe lungime. Scoate-le galbenusurile si pune deoparte albusurile.
-
Intr-un bol marunteste galbenusurile. Adauga peste ele maioneza, sunca prajita si maruntita, branza rasa marunt, mustarul si piperul. Amesteca bine.
-
Compozitia rezultata pune-o in locul ramas gol in albus, dupa scoaterea galbenusului.
-
Pune ouale umplute la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Cum se servesc ouale umplute cu sunca si branza Cedar:
- Aseaza ouale umplute pe un platou pe care il poti decora cu maioneza si frunze de patrunjel.
Pofta buna!