Chiar daca te-ai obisnuit sa consumi muraturile ca o salata langa diverse fripturi, iti propunem o reteta inedita, prin care vei descoperi niste aperitive delicioase.
Ingrediente muraturi in aluat
300 g muraturi, la alegere (gogonele, castraveciori, conopida)
250 ml iaurt
2 oua
1 lingurita sare
1/2 plic praf de copt
150 g faina alba
sare
piper
ulei pentru prajit
Optional
100 ml ketchup
2 lingurite susan
Cum se prepara muraturi in aluat
Taie muraturile felii potrivit de groase si spala-le in apa rece.
Separat, pregateste un aluat din faina, iaurt, oua si praf de copt, apoi potriveste de gust, adaugand sare si piper.
Pune o tigaie cu ulei de incins. Trece feliile de muraturi prin aluatul obtinut, care trebuie sa aiba consistenta unui aluat mai gros decat cel de clatite.
Pune muraturile la prajit, intorcandu-le pe ambele parti, pana capata o culoare rumenie.
Scoate muraturile la scurs, pe servete de hartie.
Cum se servesc muraturi in aluat
Serveste muraturile calde sau reci, cu un sos de ketchup si seminte de susan.
Foto : babble.com
#retete #aluat #muraturi #aperitive #muraturi in aluat
Muraturi in aluat
Muraturi in aluat Chiar daca te-ai obisnuit sa consumi muraturile ca o salata langa diverse fripturi, iti propunem o reteta inedita, prin care vei descoperi niste aperitive delicioase.- 2012-05-24 2012-05-24
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz