Mousse-ul de somon afumat se poate pregati pentru mesele festive si se serveste cu paine prajita sau biscuiti sarati. Tartinele cu somon sunt ideale pentru un bufet suedez.
Ingrediente pentru mousse de somon afumat
200 g somon afumat
250 ml smantana lichida, pentru frisca
50 g unt
1 lingurita suc de lamaie
Cum se prepara mousse-ul de somon afumat
Pune somonul, sucul de lamaie si untul in robotul de bucatarie, apoi amesteca-l pana obtii o pasta fina.
Continua sa mixezi aceasta compozitie, adaugand treptat jumatate din smantana pentru frisca. Pune crema de somon la frigider, circa 30 de minute.
Intre timp, bate cealalta jumatate de smantana pana obtii frisca. Incorporeaza crema de somon in frisca.
Pastreaza mousse-ul de somon la frigider.
Cum se serveste mousse-ul de somon afumat
Serveste mousse-ul de somon afumat cu paine prajita si decor de chives.
Foto: annies-eats.com
#retete #somon #somon afumat #mousse de somon
Mousse de somon afumat
Mousse de somon afumat Mousse-ul de somon afumat se poate pregati pentru mesele festive si se serveste cu paine prajita sau biscuiti sarati. Tartinele cu somon sunt ideale pentru un bufet suedez.- 2012-04-27 2012-04-27
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna