Ingrediente
- 3 cani fulgi de ovaz
- 1 cana zahar brun
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 oua
- 1 cana lapte
- 1/2 cana unt, topit
- 3/4 cana mere tocate cubulete mici
- 1/3 cana piersici cubulete mici
- 1/3 cana afine (proaspete sau congelate)
Cum se prepara
Intr-un bol incapator adauga fulgii de ovaz, zaharul brun, praful de copt, sarea si scortisoara. Amesteca bine.
Intr-un alt bol adauga ouale si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi untul topit si racit la temperatura camerei si laptele. Toarna compozitia peste fulgii de ovaz si amesteca bine. Incorporeaza apoi fructele.
Unge o tava de 20x20 cm cu unt si aduga compozitia de cereale. Coace totul timp de 34-30 de minute la 170oC.
Cum se serveste
Lasa micul dejun sa se raceasca si taie-l in batoane sau patratele. Serveste batoanele alaturi de un pahar de lapte.
Sursa foto: 12tomatoes.com