Aperitive

#mic dejun cu cereale #mic dejun la cuptor #mic dejun

Mic dejun la cuptor cu fructe si cereale

Vrei sa comsumi la micul dejun un preparat delicios dar satios in acelasi timp? Avem solutia pentru tine! Micul dejun la cuptor cu fructe si cereale este perfect pentru persoanele care au un stil de viata activ si au nevoie de energie intreaga zi.

Ingrediente

  • 3 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana zahar brun
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana unt, topit
  • 3/4 cana mere tocate cubulete mici
  • 1/3 cana piersici cubulete mici
  • 1/3 cana afine (proaspete sau congelate)

Cum se prepara

Intr-un bol incapator adauga fulgii de ovaz, zaharul brun, praful de copt, sarea si scortisoara. Amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga ouale si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi untul topit si racit la temperatura camerei si laptele. Toarna compozitia peste fulgii de ovaz si amesteca bine. Incorporeaza apoi fructele.

Unge o tava de 20x20 cm cu unt si aduga compozitia de cereale. Coace totul timp de 34-30 de minute la 170oC.

Cum se serveste

Lasa micul dejun sa se raceasca si taie-l in batoane sau patratele. Serveste batoanele alaturi de un pahar de lapte.

Sursa foto: 12tomatoes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului