Aperitive

#cuiburi de pasare #retete mic dejun #mic dejun #mic dejun rapid # mic dejun delicios

Mic dejun delicios, pentru intraga familie: cuiburi de pasare

Un mic dejun delicios te va inviora de la primele ore ale diminetii atat pe tine cat si pe cei mici. Opteza pentru o reteta satioasa, care se prepara rapid. Poti prepara cuiburile de pasare seara pentru a le servi dimineata cand esti pe fuga, sau le poti lua cu tine pentru a le consuma la serviciu.

Ingrediente pentru cuiburile de pasare

  • 400 grame cartofi rasi (pe razatoarea mare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2/3 cana branza Cheddar, rasa
  • 6 oua
  • 1 lingura apa
  • 4 felii de bacon, prajit, taiat bucatele mici
  • 1/4 cana parmezan ras

Cum se prepara cuiburile de pasare

Preincalzeste cuptorul la 200oC. Unge 12 forme de briose cu ulei.

Intr-un bol incapator adauga cartofii, uleiul de masline, branza Cheddar si amesteca bine. Sareaza si pipereaza dupa gust. Pune amestecul in formele de briose, apasand usor cu degetul sau cu o lingurita pentru a forma niste cuiburi.

Coace timp de 15 minute sau pana cand branza se topeste iar cartofii devin maronii pe margini.

Intr-un alt bol amesteca ouale si apa foarte bine si asezoneaza cu sare si piper. Adauga continutul in cuiburile de cartofir si branza. Presara deasupra bacon si parmezan in cantitati egale. Coace totul timp de 13-16 minute.

Cum se servesc cuiburile de pasare

Lasa cuiburile de pasare sa se raceasca inainte de ale scoate din forma, pentu a nu se rupe. Se servesc ca atare, alaturi de un pahar de lapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului