Mamaliguta cu branzeturi la cuptor este un aperitiv cald, care se poate servi la cina sau chiar la pranz.
Ingrediente pentru mamaliguta cu branzeturi la cuptor
500 ml apa
1 lingurita sare
130 g malai
1 lingura unt
100 g branza Gruyere
100 g Gorgonzola picanta
100 g mascarpone
piper proaspat macinat
Cum se prepara mamaliguta cu branzeturi la cuptor
Pune mai intai la fiert apa cu sare, iar cand clocoteste adauga malaiul si amesteca bine cu un tel, ca sa nu ramana cocoloase. Lasa mamaliguta sa fiarba bine, apoi pregateste o tava termorezistenta si unge-o cu putin unt.
Da branza Gruyere si Grogonzola pe razatoare, apoi amesteca-le cu mascarpone si putin piper proaspata macinat.
Asaza in tava termorezistenta jumatate din cantitatea de mamaliguta (trebuie sa fie moale, sa curga), pune compozitia de branza, apoi acopera totul cu mamaliga ramasa. Pune preparatul la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute, pana se rumeneste usor.
Cum se serveste mamaliguta cu branzeturi la cuptor
Serveste preparatul fierbinte, imediat dupa ce scos tava din cuptor.
Sursa foto: foodrepublic.com