Aperitive

#retete cu branza #reteta mamaliga #retete cina #mamaliga cu branza #branza la cuptor

Mamaliguta cu branzeturi la cuptor

Mamaliguta cu branzeturi la cuptor este un aperitiv cald, care se poate servi la cina sau chiar la pranz.


Ingrediente pentru mamaliguta cu branzeturi la cuptor

500 ml apa

1 lingurita sare

130 g malai

1 lingura unt

100 g branza Gruyere

100 g Gorgonzola picanta

100 g mascarpone

piper proaspat macinat


Cum se prepara mamaliguta cu branzeturi la cuptor

Pune mai intai la fiert apa cu sare, iar cand clocoteste adauga malaiul si amesteca bine cu un tel, ca sa nu ramana cocoloase. Lasa mamaliguta sa fiarba bine, apoi pregateste o tava termorezistenta si unge-o cu putin unt.

Da branza Gruyere si Grogonzola pe razatoare, apoi amesteca-le cu mascarpone si putin piper proaspata macinat.

Asaza in tava termorezistenta jumatate din cantitatea de mamaliguta (trebuie sa fie moale, sa curga), pune compozitia de branza, apoi acopera totul cu mamaliga ramasa. Pune preparatul la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute, pana se rumeneste usor.


Cum se serveste mamaliguta cu branzeturi la cuptor

Serveste preparatul fierbinte, imediat dupa ce scos tava din cuptor.

Sursa foto: foodrepublic.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului