Aperitive

# maioneza de casa #preparare maioneza #maioneza

Maioneza de casa, cateva sfaturi ca sa iti iasa pufoasa si gustoasa

Maioneza si variantele sale sunt unul dintre cele mai comune sosuri reci. Se serveste cu aperitive, salate, mezeluri, peste si legume, hamburgeri si asa mai departe.

 

Si, desi exista diferite optiuni pe piata, cea mai gustoasa este maioneza pe care o prepari in casa. Se pregateste usor, iar ingredientele si ustensilele pe care le folosesti trebuie sa fie la temperatura camerei.

Practic, maioneza contine oua, ulei, lamaie si sare. Pune galbenusul de ou intr-un castron si bate-l energic. Apoi condimenteaza cu sare si adauga uleiul treptat, continuand sa amesteci energic compozitia.

Daca maioneza este inca groasa si lucioasa poti sa mai adaugi ulei, iar la final sucul de la lamaie. De asemenea, poti inlocui sucul de lamaie cu otet.

Daca nu vrei sa folosesti oua, poti sa le inlocuiesti cu 100 ml de lapte sau alta bautura vegetala.

Pentru a face acest lucru, turnati laptele cu un varf de cutit de sare intr-un blender, adaugati treptat uleiul si amestecati pana cand se ingroasa. Se adauga apoi otetul si se amesteca scurt, pentru a se integra.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului