Si, desi exista diferite optiuni pe piata, cea mai gustoasa este maioneza pe care o prepari in casa. Se pregateste usor, iar ingredientele si ustensilele pe care le folosesti trebuie sa fie la temperatura camerei.
Practic, maioneza contine oua, ulei, lamaie si sare. Pune galbenusul de ou intr-un castron si bate-l energic. Apoi condimenteaza cu sare si adauga uleiul treptat, continuand sa amesteci energic compozitia.
Daca maioneza este inca groasa si lucioasa poti sa mai adaugi ulei, iar la final sucul de la lamaie. De asemenea, poti inlocui sucul de lamaie cu otet.
Daca nu vrei sa folosesti oua, poti sa le inlocuiesti cu 100 ml de lapte sau alta bautura vegetala.
Pentru a face acest lucru, turnati laptele cu un varf de cutit de sare intr-un blender, adaugati treptat uleiul si amestecati pana cand se ingroasa. Se adauga apoi otetul si se amesteca scurt, pentru a se integra.
FOTO: freepik.com