Lebarul este un preparat traditional romanesc, care se consuma in special de sarbatorile de iarna. Ar un gust aromat si fin, asemanator cu pateul de . Se serveste ca aperitiv, la masa de , cu mustar si ceapa .
Ingrediente pentru
- 600 grame ficat de porc
- 500 grame
- 1 intestin de porc
- cuisoare
- sare
- piper.
Cum se prepara lebarul
Taie ficatul si slanina in cubulete . Da-le apoi prin masina de . adauga sarea, piperul si cuisoaree si amesteca bine, pana obtii o pasta cremoasa.
Spala si curata bine intestinul de porc. Umple intestinul cu pasta de ficat si slanina. Leaga apoi intestinul la fiecare capt. Da lebarul la rece peste noapte.
Pune apoi lebarul la fiert, timp de 30 - 40 de minute, la foc mic. Cand este gata, lasa-l sa se raceasca, in apa rece.
Cum se serveste lebarul
Lebarul se serveste cu mustar si ceapa, alaturi de alte aperitive din porc.