Aperitive

#covrigi Lorraine Pascale #bucatari celebri #retete covrigi #covrigi #Lorraine Pascale

Invata de la Lorraine Pascale cum faci covrigi de casa care sa ti se topeasca in gura

Cumperi covrigi cand esti pe fuga si nu ai timp sa iei masa. Ii mananci pe strada sau aplecat deasupra tastaturii calculatorului. Chiar daca ai descoperit covrigaria care prepara cei mai buni covrigi, poti fi convins ca nu vor fi niciodata la fel de gustosi precum cei facuti in casa. In cadrul serialului "Bucatari celebri" iti propunem sa incerci reteta de covrigi de casa moi si pufosi conceputa de Lorraine Pascale.

Covrigi pufosi

Sursa foto: jamieoliver.com

Ingrediente:

  • 450 g faina integrala de grau
  • 1 1/2 lingurite de sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa
  • ulei de masline
  • 150 g praf de copt
  • 2 oua
  • 3 lingurite susan

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol faina, cu sarea si cu drojdia uscata, apoi toarna in mijloc apa si amesteca. Aluatul trebuie sa nu fie lipicios. Daca simti ca se lipeste de degete mai adauga faina. Acum, in loc sa lasi aluatul sa dospeasca pur si simplu, pentru a obtine un aluat pufos, framanta-l in jur de 8-9 minute incontinuu. Cum faci asta? Formeaza o bila din aluat, apoi intinde-o alternativ cand cu stanga, cand cu dreapta. Iti vei da seama ca aluatul este suficient de bine framantat daca atunci cand il apesi cu degetul isi revine rapid la forma initiala.

Imparte aluatul in cinci parti egale, apoi ruleaza-le sa ajunga cam de 20 de centimetri lungime. Da-le forma de covrig, pe care asaza-i pe un platou. Stropeste-i cu ulei de masline si lasa-i la dospit pentru 15-20 de minute.

Pune pe aragaz o oala umpluta pe trei sferturi cu apa si las-o pana cand fierbe. Pune in apa 150 de grame de praf de copt, apoi opareste pe rand covrigii, in timp ce vasul se afla inca pe foc. Lasa-i in apa clocotita intre 10 si 30 de secunde, apoi scoate-i cu o spumiera pe o tava.

Bate doua oua, apoi cu o pensula unge covrigii la suprafata. Presara susan, apoi introdu tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 de minute.

Cine este Lorraine Pascale

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modelling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.

Sursa foto: bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului