Daca iti plac sosurile orientale, incearca o reteta de hummus pe baza de rosii uscate , chimen si naut. Poti folosi acest sos la diverse preparate, peste legume crude etc. Acest preparat poate fi facut in aproximativ un sfert de ora.
Ingrediente pentru hummus
- 1 1/2 cani naut gatit;
- 1/2 cana tahini;
- 1 lamaie , scursa;
- 2 linguri ulei de masline;
- 8 rosii uscate;
- 1 lingura sirop de artar;
- 1 lingura drojdie;
- 1/2 lingurita seminte chimen;
- 1/4 cana ceapa taiata;
- sare, piper si piper cayenne.
Cum se prepara hummusul
Pune nautul, tahini, rosiile, sucul de lamaie, uleiul de masline si siropul de artar intr-un blender si proceseaza. Adauga semintele de chimion, drojdia si ceapa. Amesteca bine, apoi adauga sare, piper si piper cayenne.
Cum se serveste hummusul
Hummusul se serveste la temperatura camerei, alaturi de legume, cu lipie, in salate sau diverse preparate.
Sursa foto: foodandspice.blogspot.com