Aperitive

#hummus #mazare #retete #hummus mazare

Hummus de mazare

Hummusul de mazare este un aperitiv delicat, ideal pentru mesele festive. Se prepara repede si este foarte savuros. Se serveste cu lipii.

Ingrediente pentru hummusul de mazare


10 ml ulei de malsine
1 ceapa tocata
400 grame mazare
150 ml apa
20 grame tahini
menta
20 grame smantana
sare
piper.

Cum se prepara hummusul de mazare

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa tocata si caleste pana devine moale si translucida, timp de 5 minute. Adauga mazarea si apa, acopera si lasa pe foc pana da in clocot.

Lasa pe foc timp de 5 minute si apoi scurge mazarea si ceapa.

Intr-un blender adauga ceapa si mazarea si amesteca. Adauga apoi restul de ingrediente si amesteca continuu pana obtii un piure.

Cum se serveste hummusul de mazare

Hummusul de mazare se serveste rece. Il poti stropi cu putin ulei de masline si presara cativa muguri de pin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare