Aperitive

#aperitive #pui #cheeseburger

Gateste rapid: 3 retete pe care le prepari in doar 15 minute

Vrei sa pregatesti mancaruri delicioase, insa sa nu petreci prea mult timp in bucatarie, mai ales in aceste zile caniculare? Iti propunem cateva retete delicioase care se pregatesc rapid, in doar 15 minute.

1. Pui delicios cu tarhon

Ingrediente:

  • 4 piepti de pui dezosati
  • 1/4 lingurita de sare
  • doua linguri de ulei de masline
  • o lingurita rasa de coaja de lamaie
  • doua linguri de suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • doua lingurite de tarhon proaspat
  • 1/8 lingurita de sare
  •  

Cum se prepara:

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si bate-l putin cu ciocanul de snitel.

Amesteca uleiul de masline cu coaja de lamaie, sucul de lamaie, usturoiul, tarhonul si sarea. Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si rumeneste pieptul de pui pe ambele parti aproximativ 2 minute, turnand din cand in cand peste el doua lingurite din amestecul de ulei.

Da focul mic, apoi toarna amestecul de tarhon peste pui si mai lasa-l pe foc circa 13 minute.

Cum se serveste:

Se seveste cald, cu garnitura de orez cu legume.


2. Cod fiert in bulion de rosii

Ingrediente:

  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita si jumatate de usturoi tocat
  • o cana cu apa
  • 3/4 cana vin alb sec
  • doua linguri de capere
  • 3/4 lingurita piper rosu zdrobit
  • o cutie de rosii cubulete cu busuioc, usturoi si oregano
  • 4 fileuri de cod
  • 10 masline Kalamata

Cum se prepara:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Caleste usturoiul aproximativ 1 minut, apoi adauga apa si urmatoarele patru ingrediente si lasa-le sa fiarba circa 8 minute. Adauga pestele si mai lasa compozitia pe foc 2 minute. Inainte de a stinge focul adauga si maslinele.

Cum se serveste:

Se serveste cald, presarat cu verdeata.

3. Cheeseburger Portobello

Ingrediente:

  • doua lingurite de ulei de masline
  • 4 cheeseburgeri
  • 100 g ciuperci
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru
  • o lingura de usturoi tocat
  • 1/4 ceasca de branza Gorgonzola
  • 3 linguri de maioneza
  • doua cesti de rucola
  • 1/2 ceasca de ardei rosu

Cum se prepara:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ciupercile cu sare si piper aproximativ 4 minute, pana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si soteaza-l 30 de secunde.

Combina branza cu maioneza, amesteca-le bine si intinde aceasta compozitie pe feliile de cheeseburgeri. Adauga si 1/2 ceasca de rucola, doua linguri de ardei si amestecul de ciuperci in fiecare cheeseburger.

Cum se servesc:

Se sevesc simpli, reci sau calzi.



Sursa foto:myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete