Aperitive

# branza cheddar #fursecuri #alune

Fursecuri cu branza cheddar si alune

Alunele și brânza sunt perfecte impreuna, mai ales cand le combini intr-o reteta de fursecuri, din doar 5 ingrediente.

 

  • 155 g de alune de padure
  • 110 g de unt rece, taiat in bucatele
  • 100g faina
  • 225 g de branza Cheddar, rasa fin
  • 1 ou batut

Macina 85 g de alune intr-un robot de bucatarie, iar restul alunelor taie-le in doua. Peste alunele din robot adauga untul, faina, cascavalul, putina sare si oul. Pulseaza de doua ori, pana ce obtii o compozitie ca pesmetul.

Rastoarna amestecul pe o bucata mare de folie alimentara modeleaza o minge, apoi lasa la frigider pentru cateva ore.

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia cate o lingura din luat, formeaza bile si aplatizeaza-le pe o foaie de copt, la aproximativ 3,5 cm in diametru. 

Impinge 3-4 jumatati de alune in fiecare furesc, apoi coace fursecurile timp de 10 minte, pana ce devin aurii.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare