Alunele și brânza sunt perfecte impreuna, mai ales cand le combini intr-o reteta de fursecuri, din doar 5 ingrediente.
- 155 g de alune de padure
- 110 g de unt rece, taiat in bucatele
- 100g faina
- 225 g de branza Cheddar, rasa fin
- 1 ou batut
Macina 85 g de alune intr-un robot de bucatarie, iar restul alunelor taie-le in doua. Peste alunele din robot adauga untul, faina, cascavalul, putina sare si oul. Pulseaza de doua ori, pana ce obtii o compozitie ca pesmetul.
Rastoarna amestecul pe o bucata mare de folie alimentara modeleaza o minge, apoi lasa la frigider pentru cateva ore.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia cate o lingura din luat, formeaza bile si aplatizeaza-le pe o foaie de copt, la aproximativ 3,5 cm in diametru.
Impinge 3-4 jumatati de alune in fiecare furesc, apoi coace fursecurile timp de 10 minte, pana ce devin aurii.
FOTO: freepik.com