Aperitive

#retete paste #drob vegetarian #drob vegetal #drob cu ciuperci si soia

Drob vegetarian cu ciuperci si soia

Sarbatoarea de Paste poate fi usor adaptata si pentru persoanele care au un stil de viata vegetarian sau acasa .ro/vegan" title="vegan">vegan , asa ca daca faceti parte din aceasta categorie, nu disperati. Exista numeroase retete pentru diferite preparate traditionale de Paste la fel de gustoase si fara carne.  Iata mai jos o delicioasa reteta de drob vegetarian cu umplutura din ciuperci si soia:

 

Ingrediente pentru drob vegetarian cu ciuperci si soia:

 

Umplutura:
 

  • 500g de ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1 punga soia granule (sau cuburi, dar acestea trebuie trecute apoi prin masina de tocat)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1-2 ardei iuti (curatati de seminte)
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • Condimente:  sare, piper

 

Aluat:
 

  • 200g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt (sau 2 linguri de ulei)
  • 1 varf de lingurita de sare

 

Cum se prepara drobul vegetal cu ciuperci si soia:

 

Pune soia la muiat in apa fiarta timp de 30 de minute, apoi stoarce-o de apa si las-o sa se raceasca.

Taie marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute si pune-le la calit cu putin ulei intr-o cratita.

Adauga apoi ciupercile taiate felii si sare si lasa-le la foc mic pana scad.

Dupa ce s-au racit ciupercile, adauga verdeata tocata marunt in prealabil, soia fiarta, 1 ou, piper si sare dupa gust.

Amestecul astfel obtinut se toarna peste aluatul preparat din: 200g de faina, 1 ou, 1 lingura de unt si sare.

Unge o tava de cozonac sau un vas termorezistent cu putin ulei si aseaza foaia de aluat, astfel incat sa ramana marginile mari care vor acoperi apoi umplutura.

Pune umplutura in tava peste aluat si intoarce marginile pentru a acoperi amestecul. Poti unge aluatul cu ou inainte de a-l introduce in cuptor. Da cuptorul la foc mediu pana cand se rumeneste aluatul pe margini (aproximativ 30 de minute).

 

Cum se serveste drobul vegetarian cu ciuperci si soia:
 

Se serveste taiat in felii dupa ce s-a racit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului