Salata de boeuf este nelipsita de pe masa de Craciun, reprezentand un fel de mancare delicios. Multe gospodine o prepara, insa fiecare se gandeste ce ar trebui sa mai adauge pentru a fi si mai gustoasa? Iata cum sa prepari salata de boeuf si care este ingredientul pe care sa-l adaugi in compozitia sa pentru a fi cu adevarat delicioasa.
Cum sa prepari salata de boeuf pentru a-i impresiona pe cei care se vor aseza la masa
Salata de boeuf este hranitoare, avand in compozitie legume fierte, carne, castraveti murati, dar si vestita maioneza care leaga toate aceste ingrediente. Pentru un gust delicios castravetii murati trebuie sa fie foarte buni si se recomanda sa fie folositi cei din saramura.
Ai nevoie de: 700 de grame de carne de vita sau pasare, 350 de grame de morcovi, 500 de grame de cartofi, 150 de grame de pastarnac, 100 de grame de radacina de telina, 100 de grame radacina de patrunjel, 150 de grame de ceapa, 100 grame de mazare boabe, 150 de grame de castraveti murati, 250 de grame de maioneza, zeama de la o lamaie, 50 de grame de mustar, sare si pier.
Carnea se pune la fiert cu putin sare. Dupa ce incepe sa fiarba se curata spuma de la suprafata si se pun tot acolo zarzavaturile intregi. Se lasa la foc mic pentru aproximativ doua ore. Cartofii se pun si ei la fiert, dar separat. Cand carnea este fiarta si la fel si legumele, se opreste focul si se lasa la racit. Se toaca totul cubulete si se amesteca toate ingredientele intr-o bol mare. Se pune si mazarea fiarta, maioneza si cateva linguri de mustar. Sarea si piperul se pun dupa gust, in functie de preferinte. Se amesteca foarte bine pana cand se omogenizeaza. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore, apoi se scoate, iar deasupra se mai pune un strat de maioneza si alte legume pentru ornament.