Aperitive

#salata de boeuf revelion #salata de boeuf dietetica #salata de boeuf

Cum sa prepari o salata de boeuf dietetica pentru Revelion. Reteta ideala pentru cei care vor sa slabeasca

Salata de boeuf este de nelipsit de pe masa de Revelion. Daca esti la dieta sau vrei sa-ti mentii silueta, mai ales dupa sarmalele de la masa de Craciun, este important sa ai grija ce pui pe masa de Revelion.

Prin urmare, pentru a mai scapa de o parte din caloriile de la masa de Revelion, ti-am pregatit o reteta de salata de boeuf dietetica.

Ingrediente:

  • 500 g carne macra de vita
  • 500 g zarzavat (morcovi, radacini de patrunjel, pastarnac, telina)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita boabe de piper
  • 2 l apa
  • 250 g boabe de mazare din conserva
  • 250g castraveti murati
  • Pentru maioneza dietetica: 
  • 4 oua
  • 300 g iaurt grecesc cu 2% grasime
  • 4 lingurite mustar simplu
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Curata legumele si pune-le la fiert impreuna cu carnea. Cand sunt bine patrunse scoate-le din oala si lasa-le sa se raceasca apoi taie-le cubulete si adauga-le intr-un castron incapator. Adauga peste mazarea scursa bine.

Toaca si castravetii marunt si stoarce-i apoi in mana. Pune-I peste legume.

Intre timp fierbe ouale tari si curata-le de coaja. Taie-le jumatati si lasa-le sa se raceasca.

Cand s-au racit, taie-le mai mici si pune-le intr-un blender, impreuna cu mustarul si jumatate din cantitatea de iaurt. Amesteca totul bine timp de 2-3 minute. Adauga apoi restul de iaurt, sare si piper, dupa gust si continua sa mixezi totul inca un minut. Trebuie sa obtii o spuma.

Adauga jumatate din maioneza obtinuta peste legume si amesteca bine. Foloseste restul maionezei pentru a decora salata.

Peste maioneza poti crea modele cu ajutorul legumelor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului