Ingrediente pentru buletele de cascaval
- 150 g cascaval, ras
- 150 g cascaval afumat, ras
- 3 albusuri
- 4 linguri faina
- 4-5 linguri pesmet fin
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita piper
- sare
- ulei pentru prajit
Cum se prepara buletele de cascaval
Bate albusurile spuma, cu un praf de sare, pana obtii o bezea tare.
Intr-un castron, separat, adauga cascavalurile rase, faina, piperul si nucsoara si amesteca bine pana la omogenizare. Adauga peste acesta compozitie ouale batute spuma si amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Formeaza cu ajutorul mainii bilute mici pe care sa le treci apoi prin pesmet. Prajeste buletele in baie de ulei.
Cand s-au rumenit, scoate-le pe prosoape absorbante de unica folosinta si lasa-le sa se raceasca. Se pot servi atat reci cat si calde.
Sursa foto: culinar.md