Ingrediente pentru porumbul fiert
- 4-6 stiuleti de porumb
- apa
- Pentru servire:
- unt
- sare fina
- piper proaspat macinat
Cum se prepara porumbul fiert
Indeparteaza frunzele si matasea porumbului si spala-l porumbul foarte bine. Alege foile de porumb care arata cel mai bine si spala-le si pe acestea.
Intr-o oala incapatoare adauga un strat de foi de porumb, apoi adauga stiuletii intregi sau rupti pe jumatate. Acopera porumbul cu inca un strat de foi si acopera apoi totul cu apa rece. Pune porumbul la fiert si lasa-l sa fiarba pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.
Scoate porumbul pe un platou si unge-l cu unt dinabundenta, apoi presara peste acesta sare si piper, dupa gust.
Cum se serveste porumbul fiert
Serveste porumbul fiert imediat. Il poti servi ca atare sau alaturi de alte preparate.
Sfat: Daca ai prea mult porumb fiert, lasa-l in oala, sa se raceasca si pastreaza-l la frigider. Rezista pana la 3 zile. Inainte de a-l servi incalzeste-l bine pentru a-l putea unge cu unt.
Sursa foto: desiretoeat.com