Aperitive

# reteta hummus # preparare hummus #hummus

Cum sa prepari cel mai bun hummus. Iese atat de bun incat te vor invidia si bucatarii chefi

 

Hummusul este una dintre cele mai iubite retete din bucataria orientala. Crema fina din naut, tahini si condimente transforma orice masa intr-o experienta culinara rafinata. Secretul unui hummus perfect nu consta doar in ingrediente, ci si in tehnica de preparare. Daca urmezi pasii corecti, vei obtine un hummus atat de bun, incat chiar si bucatarii chefi te vor invidia.

Secretele unui hummus cremos si gustos

Pentru a obtine acea textura fina si gust desavarsit, trebuie sa tii cont de cateva trucuri:

✔ Fierbe nautul suficient – cu cat e mai moale, cu atat hummusul va fi mai cremos.
✔ Curata nautul de coaja – este un pas optional, dar ofera un plus de finete.
✔ Foloseste tahini de calitate – pasta de susan autentica face diferenta.
✔ Adauga zeama de lamaie proaspat stoarsa – intensifica aromele.
✔ Paseaza ingredientele in etape – obtii o consistenta mai fina.

Ingrediente pentru hummusul perfect

Pentru aproximativ 4 portii de hummus, ai nevoie de:

  • 250 g naut uscat (sau 1 conserva de naut, scurs si clatit)
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de chimen macinat
  • 50 ml apa rece (sau mai mult, daca e nevoie)

Pentru decor: boia afumata, naut intreg, patrunjel tocat si ulei de masline.

Pasii pentru a prepara cel mai bun hummus

1. Fierbe nautul pana devine foarte moale

Daca folosesti naut uscat, lasa-l la inmuiat peste noapte, apoi fierbe-l timp de 1-1,5 ore, pana cand se zdrobeste usor intre degete. Daca folosesti naut la conserva, clateste-l bine si incalzeste-l usor in apa fierbinte pentru o textura mai cremoasa.

2. Curata coaja nautului (optional, dar recomandat)

Pentru un hummus extra fin, freaca nautul intre palme sau pune-l intr-un bol cu apa si agita-l – cojile se vor separa si vor pluti la suprafata.

3. Mixeaza ingredientele in ordinea corecta

Intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga tahini, zeama de lamaie si usturoiul. Mixeaza-le bine timp de 1 minut. Aceasta etapa ajuta la emulsionarea tahini-ului si la obtinerea unei consistente mai aerate.

4. Adauga nautul si condimentele

Pune nautul fiert, sarea, chimenul si mixeaza din nou. Adauga treptat apa rece, pana obtii textura dorita.

5. Incorporeaza uleiul de masline

Adauga uleiul de masline in fir subtire, continuand sa mixezi. Acesta va face hummusul mai catifelat.

Cum il servesti pentru o prezentare de restaurant

Pentru un aspect elegant, intinde hummusul intr-un bol cu dosul unei linguri, formand un model spirala. Stropeste-l cu ulei de masline, presara boia afumata, patrunjel proaspat si cateva boabe de naut intreg. Serveste-l cu lipie calda, legume proaspete sau crutoane crocante.

Daca urmezi acesti pasi si folosesti ingrediente de calitate, vei obtine un hummus spectaculos, cremos si bogat in arome. Incearca aceasta reteta si bucura-te de un preparat atat de bun incat iti va face prietenii sa-ti ceara reteta!

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului